Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 15:43

«Πράσινο» από το ΣΥΡΙΖΑ στο «Δίκτυο» για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας

«Πράσινο» από το ΣΥΡΙΖΑ στο «Δίκτυο» για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας

Ο ΜΑΚΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ
Στη χθεσινοβραδινή τους συνέλευση τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, να υιοθετήσουν την όποια επιλογή της αυτοδιοικητικής κίνησης «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» για τον υποψήφιο δήμαρχο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Από την πλευρά της η γραμματεία του «Δικτύου» έχει ήδη εισηγηθεί τον γιατρό Μανώλη Μάκαρη…

Ωστόσο, ο γιατρός φαίνεται ότι θεωρεί τις διαδικασίες για την οριστικοποίηση της επιλογής του ως χρονοβόρες. Εν τω μεταξύ φημολογείται έντονα ότι το Μέγαρο Μαξίμου ασκεί πιέσεις ή προσφέρει ανταλλάγματα στον Μανώλη Μάκαρη προκειμένου να μην τεθεί αντίπαλος του εκλεκτού του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, νυν δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Ο ίδιος ο Μανώλης Μάκαρης λέει ότι αναγνωρίζει την τιμή που του έγινε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου, επιθυμεί όμως αυτό να έχει και ευρύτερη στήριξη, πέρα δηλαδή από το ΣΥΡΙΖΑ να το στηρίξουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Σε ό,τι αφορά το «Δίκτυο», την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι η γραμματεία προκειμένου να καθορίσει το προγραμματικό πλαίσιο της αυτοδιοικητικής κίνησης για τις εκλογές του Μάη. Το πλαίσιο αυτό, μαζί με την πρόταση για να ηγηθεί του συνδυασμού ο Μάνωλης Μάκαρης, θα τεθεί προς έγκριση από τη γενική συνέλευση των μελών και φίλων του «Δικτύου», πιθανότατα την άλλη Τετάρτη.
Πάντως στο «Δίκτυο» θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την αυτονομία της αυτοδιοικητικής κίνησης και θα υποστηρίξει τις όποιες αποφάσεις και επιλογές της.
Κατά τα άλλα, στη συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε χθες το βράδυ στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, μέλη του κόμματος πρότειναν την υποστήριξη κομματικού στελέχους ως υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας. Η πρόταση όμως δεν πλειοψήφησε.
Επιπλέον, εκφράστηκαν και πάλι αντιθέσεις για την επιλογή του Οδυσσέα Βουδούρη ως υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου και ιδίως για τη διαδικασία με την οποία έγινε η επιλογή, δηλαδή χωρίς να γίνει διαβούλευση από τα συλλογικά κομματικά όργανα.
Στ.Μ.