Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 15:36

Το ελληνικό δημόσιο και η παραλαβή της γης που απαλλοτριώνεται για έργα

Το ελληνικό δημόσιο και η παραλαβή της γης που απαλλοτριώνεται για έργα

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ Ο Γ. ΜΠΕΝΟΣ
Προβλέπει ο νόμος κάποια συγκεκριμένη διαδικασία παραλαβής από το ελληνικό δημόσιο των εκτάσεων που έχουν απαλλοτριωθεί; Πάντως ο Γιώργος Μπένος τρεις μέρες προσπαθεί να παραδώσει νομίμως το κτήμα του που απαλλοτριώθηκε, μέχρι και στην εισαγγελία πήγε για το σκοπό αυτό, όμως το ελληνικό δημόσιο δεν παραλαμβάνει!…

Ένα κομμάτι του κτήματος του Γιώργου Μπένου, στην Αγιάννα, απαλλοτριώθηκε για να περάσει η περιμετρική της Καλαμάτας. Τελικά από το συγκεκριμένο κομμάτι δεν περνάει καμία περιμετρική αλλά φτιάχνεται κάποιος πασσαλότοιχος… Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.
Το ζήτημα τώρα είναι ότι ο κ. Μπένος είχε προθεσμία τριών ημερών, που «εξέπνευσε» το μεσημέρι, προκειμένου να παραδώσει στο ελληνικό δημόσιο την απαλλοτριωμένη έκταση. Έψαξε από εδώ, έψαξε από εκεί, αλλά δεν κατάφερε να καταλάβει γιατί το ελληνικό δημόσιο δεν ακολουθεί την τυπική διαδικασία της παραλαβής του ακινήτου. Αναγκάστηκε λοιπόν σήμερα το πρωί να απευθυνθεί εγγράφως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας. Μεταξύ άλλων έγραψε: «Καλούμαι να παραδώσω το επιδικασθέν ακίνητο μαζί με τα επικείμενα 13 ελαιόδεντρα στο αντίδικο Ελληνικό Δημόσιο. Επιθυμώ να παραδώσω νομίμως και χωρίς αντιρρήσεις τα επιδικασθέντα. Παρακαλώ, να μου οριστεί χρόνος και τόπος διεξαγωγής της διαδικασίας παράδοσης και παραλαβής προκειμένου να παραστώ».
Τελικά, όπως μας είπε ο ίδιος ο κ. Μπένος, η δικαστική επιμελήτρια, που του επέδωσε την περασμένη Παρασκευή το έγγραφο για την παράδοση του ακινήτου του εντός τριών ημερών, του δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει εντολή από το υπουργείο προκειμένου να παραλάβει το ακίνητο και τα επικείμενα!
Αλήθεια, πρόκειται για μία μεμονωμένη υπόθεση ή το ελληνικό δημόσιο δεν τήρησε σε καμία περίπτωση, όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις για τον αυτοκινητόδρομο και την περιμετρική της Καλαμάτας, την τυπική διαδικασία παραλαβής; Αν ναι, γιατί δεν τηρήθηκε αυτή η τυπική διαδικασία;
Στ.Μ.