Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 20:02

Χωρίς νερό την Κυριακή ο Δήμος Καλαμάτας και όχι μόνο

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ
Χωρίς νερό θα μείνει η Καλαμάτα, αλλά και οι γύρω περιοχές, για 12 ώρες περίπου, την Κυριακή που έρχεται. Οι κάτοικοι ας φροντίσουν από τώρα να μαζέψουν νερό, ώστε την Κυριακή να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους…

Η διακοπή θα γίνει προκειμένου να πραγματοποιηθούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης στη δεξαμενή του Πηδήματος, μια υποδομή ηλικίας 80 χρόνων σχεδόν! Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, Γιάννης Μπάκας, σημείωσε ότι η συντήρηση είναι απαραίτητο να γίνει διαφορετικά θα υπάρχει κίνδυνος να «στεγνώσει» η περιοχή για ολόκληρα 24ωρα σε περίπτωση έκτακτων γεγονότων, όπως σεισμών.
Με την ευκαιρία θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης προβλημάτων που έχουν καταγραφεί στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της Καλαμάτας.
Η δεξαμενή στο Πήδημα θα κλείσει περίπου στις 7:30 το πρωί της Κυριακής και υπολογίζεται ότι η Καλαμάτα θα αρχίσει να μένει από νερό γύρω στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, οι εργασίες στη δεξαμενή θα ολοκληρωθούν το απόγευμα και δοθεί και πάλι νερό περίπου στις επτά, οπότε η πόλη θα έχει ξανά νερό μέχρι τις 10 το βράδυ περίπου.
Ο Γιάννης Μπάκας σημείωσε ότι οι εργασίες θα γίνουν Κυριακή επειδή αυτή την ημέρα είναι κλειστά τα σχολεία και οι επιχειρήσεις. Πρόσθεσε ότι επελέγη αυτή η Κυριακή γιατί ο καιρός θα είναι κατάλληλος αλλά και γιατί την επόμενη Κυριακή η πόλη θα φιλοξενήσει το final four του κυπέλλου βόλεϊ ανδρών, ενώ τη μεθεπόμενη Κυριακή θα εορταστεί η επέτειος της απελευθέρωσης της Καλαμάτας στις 23 Μάρτη 1821.
Στ.Μ.