Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 20:27

Βαριά η απουσία της ΕΡΑ Καλαμάτας και όλης της ΕΡΤ λέει ο Οδυσσέας Βουδούρης

Βαριά η απουσία της ΕΡΑ Καλαμάτας και όλης της ΕΡΤ λέει ο Οδυσσέας Βουδούρης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τις επιπτώσεις στην ενημέρωση των πολιτών, καθ’ οδόν για τις εκλογές του Μάη, από την απουσία της ΕΡΑ Καλαμάτας και συνολικά της ΕΡΤ, σημειώνει σε δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Οδυσσέας Βουδούρης, που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ…

Στη δήλωσή του ο Οδυσσέας Βουδούρης τονίζει τα εξής: «Ακριβώς 9 μήνες μετά την πραξικοπηματική «επιχείρηση μαύρο» κατά της ΕΡΤ και καθ’ οδόν πλέον για τις εκλογές του Μαΐου, αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι επιπτώσεις από την αντιδημοκρατική κυβερνητική απόφαση της 11ης Ιουνίου. Είναι πλέον εμφανής η έλλειψη μιας πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας.
Στην Πελοπόννησο είναι αισθητή η απουσία των δύο τοπικών σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, της ΕΡΑ Τρίπολης και της ΕΡΑ Καλαμάτας, που επί δεκαετίες λειτουργούσαν ως σημεία αναφοράς, ως κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των τοπικών κοινωνιών. Σε ολόκληρη την Ελληνική περιφέρεια τα τοπικά δημόσια μέσα λειτουργούσαν στην κατεύθυνση του συγκροτημένου και ουσιαστικού διαλόγου για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, για την ανάδειξη των αναγκών, των προβλημάτων, της αγωνίας της ελληνικής περιφέρειας.
Οι επιπτώσεις μιας ακόμη σκοταδιστικής νεοφιλελεύθερης απόφασης της κυβέρνησης σωρεύονται εις βάρος των ελλήνων πολιτών, εις βάρος της κοινωνίας της Πελοποννήσου. Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με όρους πραγματικής ανεξαρτησίας από κυβερνητικές και κομματικές επιβολές, είναι αναγκαία προκειμένου η χώρα να ανακτήσει τη χαμένη δημοκρατική της αξιοπρέπεια».