Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 18:42

Συνδιαχείριση του ΕΣΠΑ ζητάει ο δήμαρχος Καλαμάτας

 

ΝΕΟΣ ΕΝΟΙΚΟΣ
ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΤΕΔΚ
Να συμμετέχουν και οι Δήμοι στις διαδικασίες για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, για τις οποίες υπεύθυνη σήμερα είναι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ζήτησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.
«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα διαβαθμιδικό όργανο, το οποίο θα συζητάει για την ένταξη των έργων», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Νίκας, όταν κλήθηκε να διευκρινίσει προηγούμενη αναφορά του, ότι δηλαδή στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που θα γίνει στην Κομοτηνή την Παρασκευή και το Σάββατο, θα εξεταστούν ζητήματα «κατανομής των πόρων του ΕΣΠΑ».

Πάντως ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι δεν υπονοεί πως οι άνθρωποι που διαχειρίζονται σήμερα το ΕΣΠΑ δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, παρατήρησε ωστόσο ότι το γεγονός της ανάθεσης στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης της διαχείρισης του προγράμματος «Θησέας» υποδεικνύει με ποιον τρόπο πρέπει να γίνεται η διαχείριση των προγραμμάτων χρηματοδότησης έργων.
Επιπλέον για το συνέδριο της ΚΕΔΕ ο κ. Νίκας σημείωσε ότι τα πρώτης προτεραιότητας θέματα που θα συζητηθούν είναι τα οικονομικά και ο «Καλλικράτης», για τον οποίο υπογράμμισε ότι έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, ιδιαίτερα στους περιφερειακούς Δήμους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για ένα νομοθέτημα «που φτιάχτηκε στο πόδι».
Επίσης ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔ ανακοίνωσε ότι χθες ξεκίνησε η μεταφορά του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού στο κτήριο όπου στεγαζόταν η πρώην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Μεσσηνίας, το οποίο έχει παραχωρήσει στο Δήμο η ΠΕΔ. Στον Φορέα, διευκρίνισε ο δήμαρχος, θα λειτουργεί και γραφείο της ΠΕΔ.
Στ.Μ.