Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 03:44

Ότι θα διπλασιάσει τους βουλευτές του ευελπιστεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Ότι θα διπλασιάσει τους βουλευτές του ευελπιστεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Λίγες ημέρες πριν το γιορτασμό της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον οθωμανικό ζυγό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ήρθε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και εμφανίστηκε ως υπερασπιστής της εθνικής κυριαρχίας της χώρας απέναντι στην πολιτική υπακοής του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, κόμματα με τα οποία όμως συνεργαζόταν μέχρι πριν λίγο καιρό.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η χώρα σήμερα κυβερνάται από εκπροσώπους της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι για την τύχη της Ελλάδας και των Ελλήνων αποφασίζει η ίδια προσωπικά με κάποιους συνεργάτες της εκπροσώπους άλλων κρατών, χωρίς να ζητάει καν τη θέση των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι αποφάσισε να συμμετέχει στην κυβέρνηση, χάρη στην έντονη επιθυμία των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ενώ για την αποχώρησή του σχολίασε χαρακτηριστικά: «Πήγα, είδα, τρόμαξα και έφυγα».
Υποστήριξε επίσης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ότι η αποχώρησή του ενόχλησε και πως γνώριζε εκ των προτέρων ότι «θα προσπαθήσουν να μου κόψουν τη φωνή και να μου μικρύνουν το κόμμα». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν υποκύπτει, «ξέρω να αγωνίζομαι, να πολεμάω και θα βγω και αυτή τη φορά νικητής». Επιπλέον, ανέφερε ότι όλη αυτή η προσπάθεια εις βάρος του ΛΑΟΣ έχει επανασυσπειρώσει τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και, μάλιστα, σημείωσε ότι οι υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια - και της Μεσσηνίας - είναι διπλάσιοι και τριπλάσιοι από τις διαθέσιμες θέσεις.
Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι η τρόικα έχει ανοίξει γραφείο επικοινωνίας για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, σχετικά με την πολιτική της, υπογραμμίζοντας ότι το γραφείο αυτό «σιτίζει» γραφίδες και εταιρίες δημοσκοπήσεων. Τόνισε δε ότι τα ποσοστά του κόμματός του δεν είναι αυτά που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις και δήλωσε ότι στις εκλογές το ΛΑΟΣ θα διπλασιάσει τους βουλευτές του.
Όσον αφορά στην πρόταση του κόμματός του για την έξοδο από την κρίση, ο Γιώργος Καρατζάφερης σημείωσε ότι πρέπει να "παγώσει" η πληρωμή του χρέους για μια πενταετία και μετά να καταβάλλονται 10 δισεκατομμύρια ανά χρόνο, με επιτόκιο αντίστοιχο με αυτό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή 1%.
Στ.Μ.