Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 19:19

"Δήλωση - Πρόσκληση σε μια παράταξη χωρίς κόμματα, χρώματα και συρματοπλέγματα"

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΜΠΡΕΔΗΜΑ
Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια περνά πολύπλευρη κρίση η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και αξιακό επίπεδο. Η κρίση αυτή τείνει να εξελιχτεί σε…

…ανθρωπιστική με οδυνηρές συνέπειες για μεγάλη μερίδα πατριωτών μας.
Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους οφείλει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο και να αγκαλιάσει το λαό προσφέροντας αλληλεγγύη και κοινωνική προστασία κυρίως στους ποιο βαριά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας,
Η Καλαμάτα έχει μπροστά της σημαντικές προκλήσεις και μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Ο απερχόμενος δήμαρχος και η δημοτική αρχή, με περίσσευμα αυταρχικότητας, επί 8 χρόνια διοίκησης απέτυχαν να ορίσουν και να σηματοδοτήσουν τη νέα ταυτότητα της πόλης μένοντας σε επιδερμικές παρεμβάσεις και έργα βιτρίνας.
Τη δράση τους χαρακτήρισαν οι αναπλάσεις του «βλέποντας και κάνοντας» οι αποσπασματικές παρεμβάσεις στην πόλη της Καλαμάτας σε Θουρία, Αρι, Αρφαρά» των χωριών του Ταΰγετου και συνολικά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, η απουσία παρεμβάσεων στον τομέα της καθαριότητας και η συνεργασία με «επιχειρηματίες» που διώκονται ποινικά καθώς και οι αυτοσχεδιασμοί στον τομέα της κυκλοφορίας. Σε κάθε περίπτωση τα 8 χρόνια είναι πολύς καιρός για να γίνουν τόσα λίγα και κυρίως τόσο ασήμαντα για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Καλαμάτας,
Η Καλαμάτα μετατρέπεται σε πόλη προορισμό και μια νέα δημοτική αρχή με όραμα θα πρέπει να ενισχύσει αυτή την προοπτική, Να φροντίσει η πόλη να έχει επάρκεια σε νερό και να μην ζούμε με τον εφιάλτη  κάθε καλοκαίρι να μην γίνει ζημιά στον παλιό αγωγό, να είναι καθαρή και φωτισμένη, να μπορούν να κυκλοφορούν σε αυτή με άνεση πεζοί, ποδήλατα και αυτοκίνητα. Να εξασφαλίσει ικανές υποδομές προκειμένου να μην κινδυνεύουν περιουσίες και ζωές στην πρώτη νεροποντή. Να μην παρουσιάζει έλλειμμα ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής.
Το σημαντικότερο, θα πρέπει να συνδεθεί λειτουργικά το κέντρο της πόλης με την παραλιακή ζώνη η οποία είναι σήμερα στην κυριολεξία εγκαταλελειμμένη στην τύχη της. Επιπρόσθετα, επειδή δήμος Καλαμάτας δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης αλλά και οι γειτονιές και τα δεκάδες χωριά θα πρέπει να εκδηλώνεται το αντίστοιχο ενδιαφέρον και να μην δημιουργείται η αίσθηση της εγκατάλειψης.
Η παράταξή μας από τη  θέση της μείζονος αντιπολίτευσης  εργάστηκε συστηματικά, στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου, εισέφερε προτάσεις, έκανε κριτική, ανέλαβε πρωτοβουλίες είπε αλήθειες, απέφευγε τη δημαγωγία λειτούργησε υπεύθυνα και έβαλε πλάτη στα δύσκολα.
Αγωνισθήκαμε, αλλά δεν εισακουστήκαμε, για την καθιέρωση θεσμών λαϊκής συμμετοχής, όπως η ώρα του δημότη στα δημ. συμβούλια και δημοψηφίσματα για τοπικά ζητήματα (π, χ. παρέμβαση στην πλατεία), Διεκδικήσαμε την ανέγερση μνημείου εκτελεσθέντων στην Καλαμάτα από τους Γερμανούς κατακτητές, το 1944 καθώς και την καταβολή Γερμανικών αποζημιώσεων, ο δήμαρχος μας αγνόησε επιδεικτικά.
Ο βασικός πυρήνας  της παράταξή μας έρχεται από μακριά, με ‘άξιους δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και   συναισθάνεται το ιστορικό της βάρος και έτσι θα συνεχίσει να προσφέρει στην περιοχή και τους κατοίκους της.
Στόχος της παράταξης μας είναι η δημιουργία ενός δήμου θελκτικού για επισκέπτες και κατοίκους, όλες τις εποχές του χρόνου, με την αξιοποίηση του βουνού, της θάλασσας και όλων των ποιοτικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής. Ενός δήμου του πολιτισμού και της αλληλεγγύης, που θα αγκαλιάζει όλους τους κατοίκους και θα φροντίζει για την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα στην αναπτυξιακή προοπτική όλης της περιοχής.
Φίλες και φίλοι, με βάση αυτές τις επιδιώξεις δηλώνουμε παρόντες στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου
Στη νέα πορεία που ξεκινάμε από σήμερα, χωρίς ηγεμονισμούς και πρωτοκαθεδρίες, θα έχουμε μαζί μας νέες αυτοδιοικητικές δυνάμεις, με καινούργιες υγιείς συλλογικότητες και συμμαχίες» με ανοιχτούς κοινωνικούς ορίζοντες, για να υπηρετήσουμε τον πολίτη και να διαμορφώσουμε μια αυτοδιοικητική πλειοψηφία που θα οικοδομήσει την Καλαμάτα της νέας εποχής»
ΚΑΛΟΥΜΕ τις συνδημότισσες και τους συνδημότες και κυρίως τους νέους να έρθουν μαζί μας, σε μια παράταξη  χωρίς κόμματα, χρώματα και συρματοπλέγματα, με ΕΝΟΤΗΤΑ­-
ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με την
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
να συμβάλουμε ώστε ο τόπος μας να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ, το οφείλουμε στη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο επικεφαλής
της μείζονος μειοψηφίας
Θ. Π. Μπρεδήμας