Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 19:31

«Κατεβαίνει» και η «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών» στις εκλογές του Δήμου Καλαμάτας

«Κατεβαίνει» και η «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών» στις εκλογές του Δήμου Καλαμάτας

ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ
Το πρόγραμμά της για το Δήμο Καλαμάτας παρουσιάζει τη Δευτέρα η «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», το νέο σχήμα με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Αντωνόπουλο…

Η παρουσίαση θα γίνει στο ξενοδοχείο «REX» στη μιάμιση μετά το μεσημέρι και όπως σημειώνεται στη σχετική πρόσκληση, «μετά την επίσημη δημόσια διαβούλευση και τον διάλογο για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου νίκης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» για τον Δήμο Καλαμάτας, με επικεφαλής τον Μιχάλη Αντωνόπουλο καταθέτουμε στους δημότες τις βασικές αρχές ενός φιλόδοξου και συνάμα ρεαλιστικού προγράμματος, για το σύνολο του Δήμου Καλαμάτας».
Σε βιογραφικό σημείωμα που έστειλε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος καταγράφονται τα εξής: «Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963. Φοίτησε κατά σειρά, στο 3ο δημοτικό, στο 2ο Λύκειο, στο Γεωλογικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας και στο μεταπτυχιακό τμήμα του πολυτεχνείου Drexel στην Φιλαδέλφεια της Αμερικής. Δίδαξε εκεί και εργάσθηκε για δύο χρόνια και στη συνέχεια παρακολούθησε το μεταπτυχιακό της ΕΕΔΕ στην Αθήνα το 1992 με ειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων. Το 1996 επέστρεψε στην Καλαμάτα για μόνιμη κατοικία. Ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα του Γεωλόγου – Γεωτεχνικού περιβάλλοντος με πληθώρα μελετών έργων υποδομής σε ΟΤΑ και σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα κυρίως στη Μεσσηνία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εργάστηκε στο Ι.Γ.Μ.Ε. σε μελέτες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών το 2003. Παράλληλα εργάσθηκε στο ΤΕΙ Καλαμάτας με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη - καθηγητή εφαρμογών έως το 2011.  Έχει πλούσια δραστηριότητα σε φορείς και συλλόγους όπως o σύλλογος πολυτέκνων, η ένωση γονέων, ο Ν Ο Καλαμάτας στον οποίο ήταν αθλητής επί σειρά ετών στην υδατοσφαίριση. Συμμετείχε για πολλά χρόνια στη διοίκηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας με συνεχείς παρεμβάσεις για την εξυγίανση και αναδιάρθρωσή της καθώς επίσης συνεχίζει ακόμα και σήμερα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας στον οποίο μαζί με άλλους κατάφερε την πλήρη εξυγίανση του και τον εκσυγχρονισμό και επέκταση της μονάδας του ελαιοτριβείου. Είναι εκλεγμένος στην διοικούσα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου δυτικής Ελλάδας και ασκεί καθήκοντα Οργανωτικού Γραμματέα με συνεχείς παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα. Είναι ιδρυτής του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου Ελλάδος www.ppellados.gr, του Παρατηρητηρίου Πολιτών δήμου Καλαμάτας www.//facebook.com/kalamata.citizen.watch και του Αγροτικού Παρατηρητηρίου Μεσσιανικής Γης. www.messiniakigi.info.  Πρόσφατα έχει αναπτύξει και διαδίδει το αίτημα Υποστηρίζω την Καλαμάτα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Έχει έντονη πολιτική δραστηριότητα και αρθρογραφεί για θέματα του πρωτογενούς τομέα και της αυτοδιοίκησης με συνεχείς παρεμβάσεις σε φορείς διαχείρισης του τόπου μας. Είναι παντρεμένος με την Κομνηνή Κοντάνη και έχουν τέσσερα παιδιά».