Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 17:13

Τρέχει ο Δήμος Καλαμάτας για να προσλάβει 230 συμβασιούχους

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ
Επιβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την παλιότερη απόφασή του, για την πρόσληψη 230 συμβασιούχων, στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, με φορέα υλοποίησης τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Οι Δρόμοι της Ελιάς».
Ωστόσο αυτή τη φορά υπέρ της συμμετοχής του Δήμου στο πρόγραμμα ψήφισαν λιγότεροι και ειδικότερα εκτός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», του Νίκου Διασάκου, καταψήφισε και η «Πρωτοπορία», του Νίκου Φωτέα, ο οποίος μίλησε για ένα πρόγραμμα που έρχεται να διαχειριστεί την ανθρώπινη υπόληψη.

Αν και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ζητήσει την πρόσληψη 425 ατόμων τελικά εγκρίθηκαν 230 θέσεις, για χρονική διάρκεια πέντε μηνών. Ακολούθως θα προσληφθούν άλλοι 230 συμβασιούχοι, για πέντε πάλι μήνες.
Η παράταξη «Αλλαγή», του Θόδωρου Μπρεδήμα, αρνήθηκε να λάβει μέρος στη συζήτηση του θέματος, το οποίο μπήκε ως κατεπείγον στη συνεδρίαση. Ο Θόδωρος Μπρεδήμας μίλησε για μια «βιομηχανία» δήθεν κατεπειγόντων θεμάτων που έχει στήσει η δημοτική αρχή, ώστε να περνούν θέματα από το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να έχει προλάβει να ενημερωθεί η αντιπολίτευση.
Ο Σταμάτης Μπεχράκης, του «Δικτύου», ζήτησε να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα παρακολουθεί τις διαδικασίες εφαρμογής του προγράμματος από το Δήμο, δηλαδή το που και με ποια κριτήρια θα τοποθετηθούν οι συμβασιούχοι κ.λπ Η πρότασή του έγινε δεκτή από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα.
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Κώστας Μιχαλόπουλος τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σκοπό να κρύψει την ανεργία και να εξευτελίσει την ανθρώπινη εργασία, υπογραμμίζοντας ότι «ο κατήφορος δεν έχει τέλος».
Τέλος, ο Νίκος Φωτέας μίλησε για «εμπόριο ανθρώπων» και για «κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του μνημονίου».
Στ.Μ.