Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 15:05

Στο ΙΚΑ της Καλαμάτας οι απεργιακές ομιλίες του ΠΑΜΕ

«ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ»
Στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Καλαμάτας κατέληξε η απεργιακή πορεία του ΠΑΜΕ, όπου οι ομιλητές κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεγκλωβιστούν μια για πάντα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να προτάξουν στον αγώνα τους ταξικά αιτήματα…

Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία 23ης Μάρτη, ενώ ακολούθησε η απεργιακή πορεία μέχρι το ΙΚΑ, όπου έγιναν και οι ομιλίες. Σημειώνεται ότι ακολούθως έκαναν πορεία στο ΙΚΑ και τμήματα της πορείας που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Κώστας Πετρόπουλος, από τη ΠΑΣΕΒΕ, ενώ ακολούθως μίλησε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, από το ΠΑΜΕ (αναφέρθηκε και στα 15 χρόνια από την ίδρυσή του), πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ και υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «συγκυβέρνηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση, τσακίζουν το λαό για να σώσουν τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Επιτίθενται ενιαία, με σφοδρότητα, σε όλο το λαό, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους. Φέτος κλείνουμε 15 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ. Μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια προσπαθήσαμε καθημερινά και με ανιδιοτέλεια για την οργάνωση της εργατικής τάξης. Αποκαλύψαμε και αποκαλύπτουμε καθημερινά τη στάση των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων. Δώσαμε μάχες μέσα και έξω από τα μονοπώλια και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αποδείξαμε ότι το ΠΑΜΕ παρά τις όποιες αδυναμίες του είναι το αποκούμπι των εργαζομένων. Κυρίως προσπαθήσαμε να βάλουμε στη συνείδηση της εργατικής τάξης ότι το εμπόδιο σήμερα, που δεν μπορεί να καρπωθεί η τάξη μας τον πλούτο που παράγει, είναι τα μονοπώλια και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Το μεγάλο κέρδος είναι ότι όλο αυτό το διάστημα των 15 χρόνων συνδικαλιστές απεγκλωβίστηκαν από τον επηρεασμό των άλλων συνδικαλιστικών δυνάμεων και συμπορεύτηκαν μαζί μας. Σήμερα, 15 χρόνια μετά, πρέπει να προχωρήσουμε πιο δυνατά για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος με τα εξής χαρακτηριστικά: Να έχει στόχο να απαλλαγεί η εργατική τάξη από το βραχνά των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Σε κάθε μεγάλη επιχείρηση το συνδικαλιστικό κίνημα να έχει πόδια με συμμετοχή και δράση των ίδιων των εργαζομένων. Να απαλλαγεί η εργατική τάξη από τις πουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης σε ταξική κατεύθυνση».
Στ.Μ.