Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 20:57

Ενημέρωση και συναυλία στη Δυτική παραλία κατά της πώλησης των 48 στρεμμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΜΑΚΑΡΗ
Σε συνάντηση στα γήπεδα τένις της Δυτικής παραλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τη διαδικασία πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ αυτής της παραλιακής έκτασης που αποτελεί φιλέτο για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή, που διοργανώνει και συναυλία…

Το κάλεσμα είναι για τις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ στη σχετική αφίσα απεικονίζεται η παραλία με τη σημείωση «Δεν πωλείται. Λέμε ΟΧΙ στην πώληση 48 στρεμμάτων στις Γουλιμίδες - Κορδία από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η Συντονιστική Επιτροπή επισκέφθηκε το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Ο δήμαρχος τους παραχώρησε το φάκελο της υπόθεσης και όπως σημειώνει η επιτροπή ο φάκελος περιλαμβάνει τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Καλαμάτας, «χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τα ανάλογα απαντητικά έγγραφα από τις υπηρεσίες που έχει απευθυνθεί και ειδικά από την ΕΤ.ΑΔ Α.Ε & ΤΑΙΠΕΔ. Στο διάλογο που ακολούθησε, αν και υπήρξε συμφωνία ότι η οριστική λύση στο πρόβλημα 48 στρεμμάτων "ΚΟΡΔΙΑ" είναι νομοθετική, εντούτοις δεν φάνηκε διαθέσιμος να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου να επικαιροποιηθεί και να ζητά τη λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης.
Κατόπιν των παραπάνω, η Συντονιστική Επιτροπή σας καλεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 και 7.30 μ.μ. στον ελεύθερο χώρο των ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΕΝΙΣ στον "ΚΟΡΔΙΑ" , στη Μουσική συγκέντρωση η οποία θα έχει χαρακτήρα ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ».
Σε γραπτή του δήλωση για το θέμα ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης, σημειώνει: «Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αιτιολογημένες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των κατοίκων της Καλαμάτας ως προς την παραχώρηση σε ιδιώτες, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, των 48 στρεμμάτων στον Κορδία.
Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», τονίζοντας παράλληλα ότι η έκταση αυτή, στο παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης, προορίζεται για την κατασκευή σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής.
Αναρωτήθηκε δε κατά πόσο είναι συνταγματικό ο συγκεκριμένος χώρος να παραχωρείται σε ιδιώτες, τη στιγμή που ο σχεδιασμός για αυτόν προέβλεπε την απόδοσή του στους δημότες, μέσα από έργα που εξυπηρετούν κοινωφελείς δράσεις».