Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 17:46

Αποχωρήσεις μειοψηφιών από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Δ. Φαββατάς, Θ. Μπρεδήμας, Ι. Χριστόπουλος Δ. Φαββατάς, Θ. Μπρεδήμας, Ι. Χριστόπουλος

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αποχώρησαν οι τρεις από τις τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012, καταγγέλλοντας ότι η δημοτική αρχή δεν τήρησε τα νόμιμα χρονικά περιθώρια ώστε να προλάβουν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Η δημοτική αρχή ωστόσο δεν πτοήθηκε από τις αποχωρήσεις και «συζήτησε» τον προϋπολογισμό μόνη της, μαζί με την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έμεινε στη συζήτηση αν και ζήτησε επίσης την αναβολή του θέματος.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επικαλέστηκαν τον Κανονισμό Λειτουργίας, που προβλέπει ότι πρέπει να τίθενται στη διάθεσή τους, για ενημέρωση, οι φάκελοι των προς συζήτηση θεμάτων. Ωστόσο ολοκληρωμένη η εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό δόθηκε στις μειοψηφίες μόλις λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πλειοψηφία υποστήριξε ότι η αποχώρηση έγινε για λόγους αντιπολιτευτικούς και μόνο, δεδομένου ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, πολλές ημέρες πριν.
Χθες σε δηλώσεις τους ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας και οι σύμβουλοί του Δημήτρης Φαββατάς και Γιάννης Χριστόπουλος, μίλησαν για «αυταρχική διοίκηση» από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, τονίζοντας μάλιστα ότι ο κανονισμός λειτουργίας που ο ίδιος έχει «συγγράψει» ορίζει ότι τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση πρέπει να είναι οι φάκελοι στη διάθεση κάθε δημοτικού συμβούλου.
Ο κ. Μπρεδήμας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία που εντάχθηκαν τελευταία στιγμή στον προϋπολογισμό αφορούν την εγγραφή 100.000 ευρώ για την αμοιβή των συνεργατών του δημάρχου, ποσού 60.000 ευρώ για βιβλιοδεσίες κ.λπ Για αυτά και σειρά άλλων εγγραφών η αντιπολίτευσης δεν πρόλαβε να ενημερωθεί, τόνισε ο επικεφαλής της «Αλλαγής».
Στ.Μ.