Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 22:28

Πρόωρο άνοιγμα σχολείων για να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν στις καταλήψεις

Πρόωρο άνοιγμα σχολείων για να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν στις καταλήψεις

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ανοίγουν την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία προκειμένου να αναπληρωθούν τα μαθήματα που δεν έγιναν λόγω καταλήψεων στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών αντιδρούν, μιλούν για τιμωρητικά μέτρα και καλούν σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας…

Η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας και για τις τρεις ημέρες, από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος των μαθημάτων, ενώ στάσεις εργασίας από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι τις 11 το πρωί έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ.
Σε σχετική ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ τονίζονται τα εξής: «Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει την νέα απόπειρα του ΥΠΑΙΘ να εφαρμόσει μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα ενάντια στους μαθητές και σε ολόκληρη της Σχολική Κοινότητα, επιβάλλοντας «αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών» από καταλήψεις μέσα στις διακοπές του Πάσχα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, εναντιώνεται σ αυτές τις πρακτικές και κηρύσσει στάσεις εργασίας τις ώρες 11:00 – 14:00 και τις τρεις τελευταίες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25 Απριλίου 2014, στα σχολεία της Μεσσηνίας.
Καλεί τους συναδέλφους των σχολείων, στα οποία υπάρχει απόφαση λειτουργίας τους τις αντίστοιχες ημερομηνίες, να μην νομιμοποιήσουν μια ακόμη αυταρχική απόφαση του Υπουργείου, που σκοπό έχει να φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή στα σχολεία, προτάσσοντας το δήθεν ενδιαφέρον του για τις χαμένες ώρες, όταν αντίστοιχα δεν έκανε τίποτε για να καλυφθούν οι χιλιάδες ώρες που χάθηκαν εξαιτίας του.
Οι στάσεις αυτές είναι συμπληρωματικές εκείνων οι οποίες ήδη έχουν προκηρυχτεί από την ΟΛΜΕ (08:00 – 11:00 π.μ. και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας)».