Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 02:31

Ο κόμβος στη Βέργα, ο παράγοντας που «αποσκίρτησε» και ο συνειρμός….

Ο κόμβος στη Βέργα, ο παράγοντας που «αποσκίρτησε» και ο συνειρμός….

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ
Από την εποχή που ήταν αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας ο Γιώργος Κυριακόπουλος, υπάρχει έτοιμη μελέτη για την κατασκευή κόμβου στη Βέργα, στη συμβολή της Ναυαρίνου με τη Λακωνικής και τη Μάνης ή πιο απλά στο ξενοδοχείο «Φωτεινή». Γιατί λοιπόν η δημοτική αρχή έβγαλε τώρα τη μελέτη από το συρτάρι;…

Στην Τεχνική Υπηρεσία ακούγεται ότι η μελέτη για τον κόμβο, που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, έμενε και τα οκτώ χρόνια της θητείας του Παναγιώτη Νίκα στο συρτάρι, προκειμένου να μην ενοχληθεί τοπικός παράγοντας που στήριζε τη δημοτική του παράταξη. Ο συγκεκριμένος παράγοντας φέρεται να θίγεται από τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης που έχουν προχωρήσει κατά το παρελθόν ώστε να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χώρος για την κατασκευή του κόμβου.
Όμως αυτός ο τοπικός παράγοντας τώρα στηρίζει το συνδυασμό του Μανώλη Μάκαρη. Ορισμένοι λοιπόν που τους αρέσει να κάνουν συνειρμούς, θεωρούν ότι επειδή ο συγκεκριμένος «αποσκίρτησε» θα πρέπει να «τιμωρηθεί», να υποστεί δηλαδή τις αρνητικές συνέπειες της απαλλοτρίωσης και να γίνει το έργο του κόμβου στη διασταύρωση.
Πάντως στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας σημειώνονται τα εξής: «Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σχετικά με την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου, Μάνης και Λακωνικής, στη Βέργα. Ο Δήμος θα προχωρήσει στην κατασκευή του συγκεκριμένου κόμβου, αναγκαίου σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση, με την αξιοποίηση της έκτασης που έχει ήδη απαλλοτριωθεί. Ο κόμβος αυτός θα γνωρίσει ιδιαίτερο κυκλοφοριακό βάρος, μετά την ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού Καλαμάτας και του κόμβου Γιαννιτσανίκων».
Στ.Μ.