Κυριακή, 04 Μαϊος 2014 01:04

Στήριξη ζήτησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στις εκλογές για την ευρωβουλή και την Περιφέρεια

Κωνσταντίνα Κοσμίδου, Ερρίκος Νόεκρανς, Μιχάλης Μαραγκάκης, Γιάννης Τσιρώνης, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Μάγκυ Δούση, Κώστας Καλογράνης και Παναγιώτα Μπάκα Κωνσταντίνα Κοσμίδου, Ερρίκος Νόεκρανς, Μιχάλης Μαραγκάκης, Γιάννης Τσιρώνης, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Μάγκυ Δούση, Κώστας Καλογράνης και Παναγιώτα Μπάκα

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Τη στήριξη των ψηφοφόρων στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και στο συνδυασμό «Πελοπόννησος Οικολογική» για την Περιφέρεια, ζήτησαν υποψήφιοι του κόμματος, που επισκέφθηκαν την Καλαμάτα και υποστήριξαν ότι οι προτάσεις τους αποτελούν τη μόνη λύση για τη διέξοδο από την κρίση και την αειφόρο ανάπτυξη…

Ο Γιάννης Τσιρώνης, συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ξεκίνησε από το θέμα των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι οι ευρωεκλογές που έρχονται είναι οι κρισιμότερες στην ιστορία, γιατί ανάλογα με τους συσχετισμούς που θα προκύψουν θα κριθεί και το αν θα συνεχιστεί η καταστροφική πολιτική των Μέρκελ, Σαμαρά και Σόιμπλε. Ο εκπρόσωπος του κόμματος είπε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν μια άλλη πολιτική, που δίνει το βάρος της στην αγροτική οικονομία, σημειώνοντας ότι στην Ευρώπη υπάρχει πλούτος -όχι λεφτά- και ο πλούτος αυτός είναι η γη μας.
Ωστόσο ο Γιάννης Τσιρώνης πρόσθεσε ότι η αλλαγή της πολιτικής πρέπει να υποστηριχθεί από την αυτοδιοίκηση και έτσι συνέδεσε τις ευρωεκλογές με τις εκλογές για την Περιφέρεια αλλά και τους Δήμους.
Κλείνοντας τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι τα πέντε χρόνια που πέρασαν έδωσαν μεγάλες μάχες στο ευρωκοινοβούλιο και πέτυχαν μεγάλες νίκες και ανάμεσα σε αυτές είπε ότι είναι η απόφαση ώστε η Ελλάδα να μη συμμετέχει με εθνικούς της πόρους στην υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ αλλά και η απόφαση των ευρωβουλευτών για τα ευρωομόλογα, η οποία όμως, όπως είπε ο κ. Τσιρώνης, έμεινε εντελώς ανεκμετάλλευτη από τον τότε πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου που συμβιβάστηκε με τις αποφάσεις της κ. Μέρκελ.  Κάλεσε λοιπόν ο κ. Τσιρώνης τους ψηφοφόρους της χώρας να στηρίξουν τους Οικολόγους Πράσινους στις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές για ένα άλλο μοντέλο οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.
Μίλησε επίσης ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, που επίσης υπογράμμισε ότι «ο νεοφιλελευθερισμός απειλεί το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη» και ζήτησε την υποστήριξη του κόμματός του για μια Ευρώπη των εθνών και των περιφερειών με ένα άλλο οικονομικό μοντέλο.
Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, επικεφαλής της «Πελοπόννησος Οικολογική» τόνισε ότι οι πυλώνες ανάπτυξης της Μεσσηνίας, σύμφωνα με το πρόγραμμά της, είναι ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και η διαχείριση των προϊόντων του, οι περιβαλλοντικές δράσεις που έχουν σχέση με τον τομέα της ενέργειας, της διαχείρισης της βιομάζας, καθώς και τη διαχείριση των αποβλήτων, η έρευνα και η καινοτομία.
Ξεκαθάρισε επίσης η Δήμητρα Λυμπεροπούλου ότι ο συνδυασμός της δεν έχει καμία σχέση και φυσικά δεν αποτελεί συνέχεια του συνδυασμό «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά», του Λάμπρου Μπούκλη.
Στη συνέντευξη μίλησαν ακόμη οι υποψήφιοι ευρωβουλευτών των Οικολόγων Πράσινων Κωνσταντίνα Κοσμίδου, Κώστας Καλογράνης και Ερρίκος Νόεκρανς.
Στ.Μ.