Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 14:54

Αναμένεται σύλληψη του διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα!

ΓΙΑ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 
ΣΕ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Αστυνομικοί της Ασφάλειας βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο κέντρο της Καλαμάτας, και αναμένεται να οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα τον διευθυντή, στο πλαίσιο μήνυσης για υπεξαίρεση, που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας!
Αιτία, είναι το αιφνιδιαστικό και παράνομο «κούρεμα» των χρημάτων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας των δικηγόρων, το οποίο αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή το κράτος και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πειράξουν τα χρήματα.

Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και του Ταμείου Αλληλοβοηθείας βρίσκεται έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος και αναμένει τις εξελίξεις. Όπως τόνισε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, το Ταμείο έχει στην τράπεζα ένα μέρος των αποθεματικών του, ύψους 191.000 ευρώ περίπου. Ωστόσο σήμερα χρειάστηκε να γίνει μια ανάληψη 150.000 και η ενημέρωση από τον διευθυντή ήταν ότι τα αποθεματικά είναι μόλις 58.690 ευρώ! Η επιχειρηματολογία του διευθυντή, όπως τόνισε ο κ. Μαργέλης, ήταν ότι το αποθεματικό μειώθηκε στο πλαίσιο του «κουρέματος» για το psi. Υπογράμμισε ωστόσο ότι πρόκειται για ένα γεγονός νομικά απαράδεκτο, δεδομένου ότι το όποιο «κούρεμα» αφορά αποκλειστικά και μόνο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Ο γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου, Περικλής Ξηρογιάννης, τόνισε ότι τα χρήματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας προέρχονται από ίδιους πόρους των δικηγόρων και δεν νομιμοποιείται κανένας να τα πειράξει. Πρόσθεσε δε ότι από το συγκεκριμένο ταμείο καταβάλλονται εφ’ άπαξ, συντάξεις και διάφορες άλλες παροχές, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να διακοπούν γι’ αυτό και τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν.
Στ.Μ.