Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 18:07

Η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Νίκου Τσώνη με τη Δημοκρατική Αριστερά

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Ο έκτος υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Μεσσηνία, ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης, παρουσιάστηκε το μεσημέρι σε εκδήλωση του κόμματος και της κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες».
Ο καταγόμενος από το Ακριτοχώρι Νίκος Τσώνης ανήκει στους «Ελεύθερους Πολίτες», που είναι η πρώτη πολιτική κίνηση με την οποία σύναψε συνεργασία η Δημοκρατική Αριστερά.

Τον Νίκο Τσώνη παρουσίασαν τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς Παναγιώτης Χαλβατσιώτης και Μπάμπης Βακαλόπουλος, οι οποίοι επίσης θα είναι υποψήφιοι βουλευτές, καθώς και ο εκπρόσωπος των «Ελεύθερων Πολιτών», γνωστός δημοσιογράφος, Μάκης Γιομπαζολιάς. Μαζί τους ήταν και η υποψήφια της ΔΗΜΑΡ στην Α’ Αθήνας, Μόνικα Ευταξία, που επίσης προέρχεται από τους «Ελεύθερους Πολίτες», ενώ αργότερα παρέστησαν στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Εκτός από τους Νίκο Τσώνη, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και Μπάμπη Βακαλόπουλο, η ΔΗΜΑΡ έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Μπάμπη Πατσούρη, του Γιάννη Καούνη και του Δημήτρη Τροχάτου, ενώ η έβδομη θέση θα καλυφθεί από γυναίκα, που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.
Ο Νίκος Τσώνης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στην προσπάθεια προβολής της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, μέσω αθλητικών διοργανώσεων και κυρίως μέσω των Παπαφλεσσίων, τονίζοντας ότι τώρα αισθάνεται μεγαλύτερη ευθύνη και χαρά για το γεγονός ότι καλείται να βοηθήσει τον τόπο και σε πολιτικό επίπεδο.
Υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ αποτελεί την επιλογή που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα και την κρίση και τόνισε ότι οι Μεσσήνιοι πολίτες έχουν την κουλτούρα, την καλλιέργεια και τη μόρφωση, ώστε να αντιληφθούν το ρόλο και την προοπτική που μπορεί να δώσει αυτό το κόμμα. Πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση από το ΠΑΣΟΚ, τα αποτελέσματα της πολιτικής του οποίου βιώνει σήμερα ο κόσμος, αλλά ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, που έτσι κι αλλιώς θα κληθεί να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Μάκης Γιομπαζολιάς τόνισε από την πλευρά του, ότι η ΔΗΜΑΡ προτείνει τον τρίτο δρόμο έναντι στο δρόμο του μνημονίου, που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, ή το δρόμο του αντιμνημονίου, που υποστηρίζουν οι υπόλοιπες δυνάμεις. Αυτός είναι ο δρόμος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, σημείωσε, ο οποίος δεν αποδέχεται τα μέτρα του μνημονίου που περικόπτουν αποδοχές και επιβάλλουν υπέρμετρη φορολογία στη μεσαία και την κατώτερη τάξη, αλλά από την άλλη υποστηρίζει άλλα μέτρα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, τα οποία θα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς να χρειάζεται η επιβολή κανενός μνημονίου.
Σημείωσε, επίσης, ότι η κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες» έχει μέλη που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, τα οποία διαφώνησαν από την πρώτη στιγμή με το πρώτο μνημόνιο και διαχώρισαν ξεκάθαρα τη θέση τους, ενώ εξέφρασε την επιθυμία ο Νίκος Τσώνης, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου, να στηριχθούν από τον κόσμο στην κάλπη.
Στ.Μ.