Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 19:09

Όχι του δημάρχου Καλαμάτας για κέντρο παραμονής μεταναστών

ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Επιμένει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ότι οι μετανάστες που δε διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα πρέπει να παραμείνουν στην Αττική, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε «αγωνιστική ετοιμότητα» προκειμένου να αποτρέψει την ενδεχόμενη απόπειρα δημιουργίας κέντρου διαμονής μεταναστών στο στρατόπεδο.

«Εξοργίζομαι και μόνο στην ιδέα που μπορεί να έχουν κάποιοι για τη λειτουργία του ιστορικού στρατοπέδου ως κέντρου λανθρομεταναστών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας, που σημείωσε ότι και σήμερα είχε επικοινωνία με κυβερνητικό παράγοντα του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εντός των προσεχών εβδομάδων θα ανακοινωθεί η εγκατάσταση στρατιωτικής μονάδας στο στρατόπεδο.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι, πριν αποφασίσει οτιδήποτε η κυβέρνηση για τα κέντρα παραμονής μεταναστών, πρέπει να προηγηθεί σχετική απόφαση των κατά τόπους Δημοτικών Συμβουλίων, ενώ υπαινίχθηκε ότι υπάρχει προεκλογική σκοπιμότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί οι άνθρωποι που επί 15 χρόνια δεν έκαναν τίποτα για το συγκεκριμένο πρόβλημα, να λένε τώρα ότι θα το λύσουν σε 30 ημέρες.
Επίσης, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι δεν είναι ηθικό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κοινωνική αποδοχή για τη δημιουργία αυτών των κέντρων, να προβάλλεται ως επιχείρημα ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Η πρόταση του δημάρχου είναι να δημιουργηθούν πιλοτικά τέτοια κέντρα μόνο στην Αττική και να μη μεταφερθεί το πρόβλημα στην περιφέρεια.
Τέλος, ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι το θέμα με τους μετανάστες έχει εξελιχθεί σε εθνικό πρόβλημα και πως φοβάται μήπως εξελιχθεί και σε εθνική τραγωδία.
Στ.Μ.