Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 03:00

Δεν ενδιαφέρθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την έλευση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ

Ηλίας Βρεττάκος, Κώστας Τσικρικάς και Χρήστος Σταθόπουλος Ηλίας Βρεττάκος, Κώστας Τσικρικάς και Χρήστος Σταθόπουλος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Να συσπειρωθούν γύρω από το συνδικαλιστικό τους φορέα για να αντιπαλέψουν τα μνημονιακά μέτρα, κάλεσε χθες τους δημοσίους υπαλλήλους της Καλαμάτας ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, πλην όμως η ανταπόκριση που συνάντησε δεν πρέπει να τον άφησε ικανοποιημένο!
Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, που τον συνόδευε, Ηλίας Βρεττάκος, επισκέφθηκαν την Καλαμάτα και το απόγευμα μίλησαν σε ενημερωτική συνάντηση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, όπου όμως η προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων ήταν απογοητευτική.

Το πρωί επισκέφθηκαν, συνοδεία του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστου Σταθόπουλου, διάφορες υπηρεσίες, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, με τον οποίο συζήτησαν δημοσιοϋπαλληλικά ζητήματα, ενώ τον άκουσαν να τους διαβεβαιώνει ότι έχει κάθε διάθεση για την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν.
Ακολούθως, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, είτε του δημόσιου είτε το ιδιωτικού τομέα, βιώνουν τραγικές καταστάσεις, τις οποίες έχει δημιουργήσει η λαίλαπα του μνημονίου. Ανέφερε ότι ακόμη και εκείνοι που είχαν στοχοποιήσει τους δημοσίους υπαλλήλους, σήμερα διαπιστώνουν ότι δεν είναι ο δημόσιος τομέας ο ένοχος για την κατάσταση της χώρας. Ο Κώστας Τσικρικάς υπογράμμισε ότι το μνημόνιο δεν αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αντίθετα τη βαθαίνει, γιατί παραδίνει τα πάντα στις αγορές και στα μεγάλα συμφέροντα. Ανέφερε, λοιπόν, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τα Σωματεία τους και την ΑΔΕΔΥ, για να αντιπαλέψουν αυτά τα μέτρα, και τώρα αλλά και μετά τις εκλογές, καθώς είναι πολύ πιθανό, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα, η κατάσταση να γίνει ακόμη πιο σκληρή για τον κόσμο της εργασίας.
Ο Ηλίας Βρεττάκος σημείωσε από την πλευρά του ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να ανατρέψουν τη μνημονιακή πολιτική και ως παράδειγμα έφερε την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, αν και τόνισε ότι η τρικομματική κυβέρνηση που ακολούθησε ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που επεδίωκε το συνδικαλιστικό κίνημα. Πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές, ανάλογα βέβαια με το αποτέλεσμα, θα επιδιωχθεί να κατέβουν οι μισθοί στην Ελλάδα στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Ουκρανίας, κάτι που θα εξαθλιώσει περισσότερο τους εργαζόμενους χωρίς να δώσει καμία λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.
Το απόγευμα, στη συνάντηση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, εργαζόμενοι τόνισαν ότι η ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά από την απομαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος, καθώς επίσης να διαμορφώσει ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση απέναντι στο μνημόνιο και στα μέτρα που επιβάλλει.
Στ.Μ.