Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 17:36

Πέντε-ένα οι εκλογές στους δημοτικούς υπαλλήλους της Μεσσηνίας

Πέντε-ένα οι εκλογές στους δημοτικούς υπαλλήλους της Μεσσηνίας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΣ 
Αρκετά μικρότερη ήταν η συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους, σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη των αντιπροσώπων τους στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, γεγονός που φανερώνει το μέγεθος της απώλειας της εμπιστοσύνης των εργαζομένων προς τους συνδικαλιστικούς τους φορείς.
Πάντως, στις εκλογές για τους αντιπροσώπους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, κέρδισε το ψηφοδέλτιο «Εργαζόμενοι ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας», που έλαβε πέντε έδρες, ενώ το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Κίνησης», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, πήρε μία έδρα.

Συνολικά ψήφισαν 408 δημοτικοί υπάλληλοι και βρέθηκαν 14 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο «Εργαζόμενοι ΟΤΑ» έλαβε 314 ψήφους και εξέλεξε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ τους Σπύρο Σαρδέλη με 189 ψήφους, Ευστράτιο Χρυσαφίδη με 182, Αφροδίτη Κάγια με 140, Μαρία Καρμοιράντζου-Πίκουλα με 93 και Παναγιώτη Κάρκαλη με 83.
Η «Αγωνιστική Κίνηση» έλαβε 80 ψήφους και εξέλεξε τον Ηλία Φωτόπουλο.
Στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, οι «Εργαζόμενοι ΟΤΑ» εξέλεξαν 16 αντιπροσώπους, ενώ η «Αγωνιστική Κίνηση» έβγαλε τέσσερις.
Στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου έγινε σχετικά εκτενής αναφορά για τους συμβασιούχους και το αν πρέπει να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ζήτημα που παραπέμφθηκε για την επόμενη συνέλευση. Επίσης, εντύπωση δημιούργησε η διάσπαση που φαίνεται ότι έχει επέλθει στην παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, η οποία εκδηλώθηκε με την τοποθέτηση του Δημήτρη Γεωργακίλα, καθώς και με τη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο τόσο του ίδιου όσο και του Θόδωρου Τζαννετάκου.
Στ.Μ.