Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 18:49

Υπάρχουν λεφτά για τη στήριξη φτωχών και ανέργων το Πάσχα, τονίζει ο Θ. Μπρεδήμας

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΑΪΤΟΠΟΛΕΜΟΣ 
Να προσφέρει ο Δήμος Καλαμάτας κοινωνικές παροχές σε άνεργους και άπορους, για τις γιορτές του Πάσχα, με χρήματα από τις εισπράξεις του ναού του Δημοτικού Νεκροταφείου, προτείνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ζήτησε να εκταμιευτεί από το μπαούλο του ναού προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο ποσό 15.000 ευρώ, ώστε να προσφερθούν, στους έχοντες ανάγκη, οικονομική βοήθεια, τρόφιμα, αλλά και δύο γεύματα.
Υπογράμμισε δε ότι αυτά πρέπει να γίνουν μακριά από το φως της δημοσιότητας και να μη θιχτεί η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σαϊτοπόλεμος
Επίσης, ο Θόδωρος Μπρεδήμας τόνισε ότι, για λόγους διατήρησης της παράδοσης αλλά και τουριστικής προβολής της περιοχής, πρέπει να υποστηριχθούν από το Δήμο οι σαϊτολόγοι για την πραγματοποίηση του σαϊτοπολέμου. Υπογράμμισε ότι είναι ένα σημαντικό έθιμο, που έχει τις ρίζες του στην εποχή της τουρκοκρατίας, προσελκύει τουρισμό και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργηθεί.