Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 03:48

Πρώτη συνεδρίαση σήμερα για το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας

Πρώτη συνεδρίαση σήμερα για το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συνέρχεται σήμερα, στις έξι το απόγευμα, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, λίγες μόλις ημέρες μετά την αναταραχή στις περιοχές του Άρι, των Αρφαρών και της Θουρίας, για τα αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας από τσιγγάνους και την, ενδεχομένως, όχι απόλυτα ψύχραιμη αντίδραση ορισμένων κατοίκων.

Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο δημοτικός σύμβουλος Στυλιανός Στασινόπουλος, που τονίζει ότι σκοπός αυτού του οργάνου είναι να εστιάσει στην ενημέρωση, στην παροχή συμβουλών και την πρόληψη. Όπως σημειώνει, «η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα είναι δύο έννοιες, που στη συνείδηση του πολίτη είναι συνυφασμένες με την αστυνομία και την προσπάθεια καταστολής τους. Πριν όμως φτάσουμε στο σημείο καταστολής τους, πρέπει να αναρωτηθούμε τί μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές, ξεκινώντας από το Δήμο μας». Επίσης, ο κ. Στασινόπουλος αναφέρει ότι «η συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια του Δήμου μας για την πρόληψη του εγκλήματος κρίνεται απαραίτητη. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να δίνεται η ιδέα στους συμμετέχοντες ότι ασκούν εξουσία, έχουν δικαίωμα αυτοδικίας ή ότι λειτουργούν κάτω από την έννοια του χαφιεδισμού».
Σημειώνεται ότι στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου. Το Εφετείο δήλωσε αδυναμία συμμετοχής, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Στ.Μ.