Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 15:37

Οι επτά υποψήφιοι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Μεσσηνία

Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ 
ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Μεσσηνία αποτελείται από άτομα που μπορούν να ανταποκριθούν στην κοινωνική απαίτηση για άμεση αλλαγή της πορείας της χώρας, τονίστηκε το μεσημέρι, κατά την παρουσίαση των επτά υποψηφίων βουλευτών, που είναι η Νάνσυ Αργυράκη, ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, ο Γιάννης Καούνης, ο Μπάμπης Πατσούρης, ο Δημήτρης Τροχάτος, ο Νίκος Τσώνης και ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Η παρουσίαση έγινε στο εκλογικό κέντρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, στον πεζόδρομο της Χρήστου Κουμάντου. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της τοπικής κομματικής οργάνωσης, Φάνης Αθανασόπουλος, οι επτά υποψήφιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είναι κοινωνικά καταξιωμένοι, διαθέτουν γνώση των τοπικών προβλημάτων αλλά και των απεριόριστων δυνατοτήτων ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, έχουν όραμα για τη Μεσσηνία και πάθος για την υλοποίησή του και θα δώσουν νέα πνοή στα μεσσηνιακά πράγματα, με τις δημιουργικές τους ιδέες, προτάσεις και παρεμβάσεις.
Η Νάνσυ Αργυράκη γεννήθηκε στην Καλαμάτα, σπούδασε στην Ιταλία και είναι καθηγήτρια Ιταλικών. Υπήρξε στέλεχος του «Ρήγα Φερραίου». Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής της Βιομηχανικής Πειραιά. Ήταν μέλος του «Ρήγα Φερραίου» και στη συνέχεια του ΚΚΕ Εσωτερικού. Είναι υπάλληλος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και γραμματέας Πελοποννήσου. Ο Γιάννης Καούνης μεγάλωσε στη Φυτειά της Καλαμάτας και είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών. Ήταν συνιδριτικό μέλος του «Ρήγα Φερραίου» και γραμματέας του το 1969, συνελήφθη το 1969 και έμεινε φυλακισμένος μέχρι το 1973. Ο Μπάμπης Πατσούρης γεννήθηκε στο Κοπανάκι, είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών και διετέλεσε προϊστάμενος στις Εφορίες Κυπαρισσίας-Γαργαλιάνων, Μελιγαλά και της υποδιεύθυνσης του ΣΔΟΕ Καλαμάτας. Ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Κοπανακίου. Ο Δημήτρης Τροχάτος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και είναι μηχανολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ασχολείται με μελέτες, επιβλέψεις και κατασκευές ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και έχει πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα. Ο Νίκος Τσώνης κατάγεται από το Ακριτοχώρι και το Βασιλίτσι της Πυλίας, είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ. Από το 1985 ως τώρα είναι ο βασικός σχολιαστής του κλασσικού αθλητισμού και πολλών ολυμπιακών αθλημάτων στη δημόσια τηλεόραση. Το 1992 μετά τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης πήρε το πρώτο βραβείο τηλεοπτικού ρεπορτάζ για τη δήλωση της Βούλας Πατουλίδου, «για την Ελλάδα ρε γαμώτο». Συμμετείχε ενεργά στους αγώνες των Ακριτοχωριτών ενάντια στο λιγνιτωρυχείο και είναι πρόεδρος του Συλλόγου. Ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης είναι από τη Μηλίτσα Πυλίας, σπούδασε στην Πάτρα και εργάζεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Είναι συνδικαλιστής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στη Μεσσηνία.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ψηφοδελτίου έγινε και η παρουσίαση της πρότασης της ΔΗΜΑΡ για την οικονομική διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας. Ειδικότερα, η ΔΗΜΑΡ προτείνει τη θέσπιση νομικής υποχρέωσης των υποψήφιων βουλευτών για δημοσιοποίηση της περιουσιακής τους κατάστασης και του πόθεν έσχες, καθώς και την υποχρεωτική ανάρτησή τους στο διαδίκτυο.