Τετάρτη, 02 Μαϊος 2012 18:02

«Καρφιά» από ΠΑΜΕ και υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«Καρφιά» από ΠΑΜΕ και υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ μπήκε στο στόχαστρο του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, που με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «φανερώθηκαν η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, που καλούσε στις συγκεντρώσεις του εργατικού κέντρου. Αυτή την ενότητα επιθυμεί: ενότητα με τους εργατοπατέρες της ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ, με τους οποίους έτσι και αλλιώς συνδιοικούν στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας».

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αξεπέλυσαν με γραπτή τους δήλωση και δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος και η Γιώτα Καλογεροπούλου, που σε γραπτή τους δήλωση τονίζουν μεταξύ άλλων: «Οι εργατοϋπάλληλοι της Μεσσηνίας γύρισαν τις πλάτες στους εργατοπατέρες του εργατικού κέντρου Καλαμάτας, γύρισαν τις πλάτες στη συνδιοίκηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Γύρισαν τις πλάτες στους ψευτοεπαναστάτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που για άλλη μία φορά «κόλλησε» στη συγκέντρωση των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύοντας πως «ο έρωτας και ο βήχας δε κρύβονται». Αυτήν την ενότητα ονειρεύονται οι λεγόμενοι αριστεροί και αντιμνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με όλους τους υπόλοιπους (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έβγαλαν με το ζόρι 150 άτομα στο δρόμο, μας δηλώνουν έτοιμοι να τρίξουν τα δόντια στη Μέρκελ και στο «σύντροφο» τους τον Ολάντ!! Ντρέπονται να πουν καθαρά πόσο καρεκλοκένταυροι είναι και πως το μόνο που τους απασχολεί, είναι πως θα πάρουν καμία καρέκλα υπουργείου, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία και τον πόνο των λαϊκών στρωμάτων».
Κατά τα άλλα, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση και την πορεία που διοργάνωσε για την εργατική πρωτομαγιά, χαιρετίζοντας «τους χιλιάδες εργαζόμενους που τίμησαν και φέτος την εργατική πρωτομαγιά. Oι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν μεγαλειώδεις πανελλαδικά και έδωσαν το μήνυμα: Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή. (…) Το ΠΑΜΕ λέει καθαρά στην εργατική τάξη ότι αμέσως μετά τις εκλογές έρχεται νέα καταιγίδα αντεργατικών μέτρων. Θα επιδιώξουν σε όλα τα επίπεδα να τσακίσουν την εργατική τάξη με ορυμαγδό μέτρων, γι’ αυτό απαιτείται οργάνωση παντού σε ταξική κατεύθυνση και η ψήφος την Κυριακή να είναι ταξική».