Πέμπτη, 03 Μαϊος 2012 16:34

Στον αέρα η προετοιμασία για τις εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ 
ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Στον αέρα ήταν μέχρι πριν από λίγο η διοργάνωση των εκλογών στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι απείχαν από τις εκλογικές εργασίες, με την κάλυψη του Σωματείου και της Ομοσπονδίας τους, λόγω της μη καταβολής εκλογικής αποζημίωσης σε όλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σάκοι με το εκλογικό υλικό δεν είχαν μεταφερθεί μέχρι αργά το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ακριβώς λόγω της αποχής των δημοτικών υπαλλήλων. Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το πρόβλημα οδεύει προς λύση, καθώς το υπουργείο αποφάσισε να πάρουν την εκλογική αποζημίωση πολλοί περισσότεροι δημοτικοί υπάλληλοι, η οποία αποζημίωση ωστόσο μειώνεται από τα 400 ευρώ στα 97 ευρώ. Το συνολικό ποσό δηλαδή για την αποζημίωση των δημοτικών υπαλλήλων μένει το ίδιο, όμως, επειδή πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των δικαιούχων, ψαλιδίζεται το ποσό που θα πάρει κάθε υπάλληλος.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η αποχή αναμένεται να σταματήσει και οι υπάλληλοι θα μεταφέρουν τους σάκους με το εκλογικό υλικό το απόγευμα στο Δημαρχείο, ώστε αύριο από το πρωί να αρχίσει η προσέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων για την παραλαβή τους.