Πέμπτη, 03 Μαϊος 2012 21:02

Από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 600.000 ΕΥΡΩ
Το πράσινο φως του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις» πήρε το μεσημέρι η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Βίκυ Μαραγκοπούλου, η οποία άμεσα θα οριστικοποιήσει τις κατ’ αρχήν συμφωνίες που έχει κάνει με τις χορευτικές ομάδες, οι οποίες θα έρθουν φέτος να δώσουν παραστάσεις, το οχταήμερο από 12 έως 19 Ιουλίου. Επίσης, το συμβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό του φετινού Φεστιβάλ, ο οποίος ανέρχεται στις 600.000 ευρώ, μειωμένος κατά 100.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι, λόγω της οικονομικής κατάστασης βεβαίως.

Η Βίκυ Μαραγκοπούλου διαβεβαίωσε ότι, παρά τη μείωση του προϋπολογισμού, και το φετινό 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και θα κρατήσει την ποιότητά του και το ιδιαίτερο στίγμα του. Άλλωστε, σημείωσε ότι πρώτιστο μέλημά της κάθε χρόνο είναι το κόστος του Φεστιβάλ να υπολείπεται του προϋπολογισμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πέρσι ο προϋπολογισμός ήταν 700.000 ευρώ, αλλά με μεγάλες προσπάθειες το κόστος περιορίστηκε σε λιγότερο από 600.000 ευρώ.
Όπως σημείωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια και φέτος θα έρθουν νέοι αλλά διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες, από την Ευρώπη, την Αμερική, καθώς και άλλες ηπείρους, όπως επίσης θα υπάρχει αφιέρωμα σε βετεράνο κορυφαίο καλλιτέχνη του σύγχρονου χορού, ενώ θα προσκληθούν, όπως κάθε χρόνο, και ελληνικές χορευτικές ομάδες. Επιπλέον, θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις, αλλά και το σεμινάριο χορού. Επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος θα γίνει στον τοπικό τύπο πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.
Η εισήγηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο, έγιναν όμως κάποιες αναφορές για την αναγκαιότητα παρουσίασης ενός συνολικού απολογισμού αυτού του θεσμού και της προσφοράς του στην προβολή της πόλης και την υποστήριξη της τέχνης.
Όσον αφορά στο θέμα του γενικού απολογισμού της Φάρις για το 2011, αυτό αποσύρθηκε διότι είχαν προλάβει να ενημερωθούν οι σύμβουλοι. Τόνισε πάντως ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Νίκος Μπασακίδης, ότι η Φάρις λειτουργεί με νοικοκυροσύνη και η απόδειξη είναι ότι έχει πλέον πλεόνασμα και έχει κλείσει οριστικά η εποχή της ΔΕΠΑΚ με τις μεγάλες ζημιές.
Στ.Μ.