Τρίτη, 08 Μαϊος 2012 17:55

Στα πεδινά του Δήμου Καλαμάτας «σάρωσε» η Χρυσή Αυγή

ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ
Στα πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας, εκεί που η ασφάλεια των κατοίκων και η προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων έχουν αφεθεί στο έλεος των ληστών, συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, οι εκλογικές της επιδόσεις ήταν γενικά σταθερές σε όλη την επικράτεια της Μεσσηνίας, που σημαίνει ότι η απήχησή της δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Χρυσή Αυγή πήρε ψήφους σε όλα τα εκλογικά κέντρα του Νομού (492) εκτός από τρία μόνο, τα οποία μάλιστα είναι εξαιρετικά μικρά, με ελάχιστο αριθμό ψηφοφόρων. Πρόκειται για τα εκλογικά τμήματα Πέτρας στην Είρα, Φλόκα στους Γαργαλιάνους και Τριπύλας στην ορεινή Τριφυλία.
Στα περισσότερα από τα εκλογικά τμήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, του νέου Δήμου Καλαμάτας, η Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτη δύναμη μετά τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα στην ενότητα της Θουρίας έπιασε το 13,43%, στην ενότητα του Άριος το 12,58% και στην ενότητα των Αρφαρών το 12,13%. 
Ειδικότερα, δεύτερη ήρθε η Χρυσή Αυγή στο 1o εκλογικό τμήμα Άριος, στο Αριοχώρι, στο 2ο Αρφαρών, στον Άγιο Φλώρο, στο 2o Πλατέος, στα τρία εκλογικά τμήματα της Θουρίας, στην Αιθαία, στα δύο τμήματα της Άμφειας, στο 1o της Άνθειας, στα δύο της Βέργας, στο Ελαιοχώρι, στο 1o Σπερχογείας.
Την πρωτιά κατέγραψε το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στο Παραγκούγκι του Δήμου Οιχαλίας, όπως επίσης δεύτερη ήρθε στη Βασιλάδα Ανδρούσας, στα δύο τμήματα της Εύας, στην Καλογερρόραχη, στα Διόδια, στο Κεφαλινού, στο 211 Μεσσήνης, στη Μάδενα, στο 260 Διαβολιτσίου, στο Κεντρικό, στο Άνω Δώριο, στο Κούβελα, στο Χαλκιά, στον Άγιο Σώστη, στο Σκληρού, στο 1ο Ζευγολατιού, στο Περδικονέρι, στη Μάλη, στο 1ο Οιχαλίας, στο Φίλια, στους Κόμπους Κορώνης, στο 1ο Μεθώνης, στην Αγριλιά, στο 1ο Καλού Νερού, στα 431, 432, 434 και 438 Γαργαλιάνων, στη Βάλτα και στη Λεύκη.