Δευτέρα, 14 Μαϊος 2012 16:40

Απορρίπτει ο δήμαρχος την πρόταση για την πεζοδρόμηση της Αριστομένους

ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ 
ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Απέρριψε την πρόταση πεζοδρόμησης της Αριστομένους, στο τμήμα από την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα φανάρια της Βασιλέως Γεωργίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Την πρόταση υπέβαλε ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, τονίζοντας ότι τώρα είναι η ευκαιρία να γίνει η πεζοδρόμηση, δεδομένου ότι η Αριστομένους σκάβεται στο πλαίσιο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.

Ο δήμαρχος σημείωσε το μεσημέρι ότι η πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος θα επηρεάσει την εμπορική κίνηση σε 400 καταστήματα και κάλεσε, όποιον άλλον πιστεύει ότι πρέπει να πεζοδρομηθεί η Αριστομένους, να επισκεφθεί τώρα, που έχει κλείσει ο δρόμος για τα έργα, τα μαγαζιά και να δει αν έχει ατονήσει η κίνηση.
Αντίθετα, πάντως, ο Σταμάτης Μπεχράκης υποστηρίζει ότι η εμπορική κίνηση θα αυξηθεί με την πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος.
Σήμερα ο δήμαρχος είχε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, τους οποίους κάλεσε να μελετήσουν και να κάνουν τις προτάσεις τους για σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ροή της κυκλοφορίας. Ειδικότερα, για να μη μπουκώνει η κυκλοφορία στην Αρτέμιδος, στο τμήμα από τον κόμβο των Λαιίκων μέχρι τα φανάρια του παλιού ΚΤΕΛ, προτείνεται να τοποθετηθούν κολονάκια ανάμεσα στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ώστε να αποτραπεί η παράνομη στάθμευση που μπλοκάρει την κίνηση. Επίσης, θα εξεταστεί κατά πόσο ωφελεί να γίνει διπλής κατεύθυνσης το τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών, να μπορούν δηλαδή να στρίβουν αριστερά όσοι κατεβαίνουν την Αριστομένους. Επιπλέον θα εξεταστεί αν δίνει λύσεις στο κυκλοφοριακό η δεξιά στροφή από τη Βασιλέως Γεωργίου στην Ακρίτα.
Τέλος, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ξεκινάει κυκλοφοριακή μελέτη για τη Φαρών, στην οποία η διαπλάτυνση του δυτικού πεζοδρομίου θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και πιθανόν δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος που εξυπηρετείται σήμερα.
Στ.Μ.