Δευτέρα, 28 Μαϊος 2012 19:15

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ανοίξει γρήγορα το Παραδείσια - Τσακώνα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Κοινή παρέμβαση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σίμο Σιμόπουλο, με σκοπό να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η παράκαμψη της μεγάλης γέφυρας στο τμήμα Παραδεισίων - Τσακώνας, ώστε αυτό να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία, έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, την Αρκαδία και τη Λακωνία, Θανάσης Πετράκος, Κώστας Ζαχαριάς και Σταύρος Αραχωβίτης αντίστοιχα.

Οι τρεις βουλευτές αφήνουν να εννοηθεί ότι το θέμα της παράκαμψης έχει «κολλήσει» στο υπουργείο Υποδομών και καλούν τον υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να μπουν οι υπογραφές που χρειάζονται και να ξεκινήσει η κατασκευή της παράκαμψης.
Μεταξύ άλλων, σημειώνουν στην επιστολή τους προς τον υπουργό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι γνωστό ότι τον Φεβρουάριο του 2003 κατέρρευσε το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα (το οποίο είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία τον Απρίλιο του 2000) του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα. Από τότε μέχρι σήμερα, οι πολίτες της Μεσσηνίας και όχι μόνο, χρησιμοποιούν τον παλιό δρόμο. Η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου είχε ανακοινώσει ότι θα δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα  - Καλαμάτα, τον Ιούλιο του 2012, με προσωρινή παράκαμψη της γέφυρας Τ4, της οποίας καθυστερεί η κατασκευή. Για το σκοπό αυτό είχαν ληφθεί αποφάσεις και είχαν δοθεί και εγκρίσεις. Η προκήρυξη των εκλογών δεν επέτρεψε να γίνουν όλες οι ενέργειες και αυτό δημιουργεί κινδύνους να μη δοθεί το καλοκαίρι η παράκαμψη, γεγονός που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία της Μεσσηνίας».