Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 17:46

Εν αναμονή τοκετού για τη «Νέα Ελλάδα» του Πέτρου Τατούλη;

Ντίνα Νικολάκου, Πέτρος Τατούλης, Παναγιώτης Αλευράς Ντίνα Νικολάκου, Πέτρος Τατούλης, Παναγιώτης Αλευράς

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ;
Πολλοί είναι πρόθυμοι ακόμη και να στοιχηματίσουν ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, βρίσκεται προ της ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα, που θα προτείνει ένα νέο μοντέλο διοίκησης της χώρας, βασισμένο στις περιφέρειες. Αυτό το σενάριο ο περιφερειάρχης άφησε σήμερα να καλλιεργείται, δίνοντας μια απάντηση με πολλές εξηγήσεις σε σχετική ερώτηση του «kalamatajournal».

Ο Πέτρος Τατούλης σήμερα προήδρευσε σε σειρά συσκέψεων για θέματα του Νομού, που πραγματοποιήθηκαν στο Διοικητήριο. Πριν από λίγο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο σημαντικότερος πυλώνας για να δημιουργηθεί η νέα Ελλάδα».
Ερωτηθείς από το «KJ» για το τι σημαίνει η νέα Ελλάδα, στην οποία αναφέρθηκε, σημείωσε: «Είναι δύο λέξεις που δε σημαίνουν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που λένε. Πολιτικά, όμως, μπορούν να σημαίνουν τα πάντα».
Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν, όταν τελείωσε η συνέντευξη, ότι με τη συγκεκριμένη απάντησή του ο Πέτρος Τατούλης ουσιαστικά προανήγγειλε την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, για τον οποίο μάλιστα θα γίνουν σύντομα ανακοινώσεις.
Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στις συσκέψεις που έγιναν στο Διοικητήριο, υποστήριξε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τις προσπάθειές της και την αποφασιστικότητά της για συνεργασία με τους θεσμούς και τους φορείς, βρίσκει λύσεις στα προβλήματα. Τόνισε δε ότι «σε μια δύσκολη περίοδο, όπου όλοι έχουν καθίσει στην ατολμία και την έλλειψη προσπάθειας, σήμερα που τίποτα δε δουλεύει στη χώρα, εμείς κινούμαστε και επιτυγχάνουμε τους στόχους μας. Αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους, ότι, ενώ δε λειτουργεί η χώρα, εμείς έχουμε ένα σύστημα διοίκησης στις πλάτες και τους ώμους της αιρετής περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι ένα μήνυμα ελπίδας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Συγκροτούμε την άποψη πως ο τόπος και η Περιφέρεια μπορούν να φύγουν έξω από την κρίση. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο σημαντικότερος πυλώνας για να δημιουργηθεί η νέα Ελλάδα».
Στ.Μ.