Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 18:21

Ο δήμαρχος Τρίπολης πρόεδρος στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Ο δήμαρχος Τρίπολης πρόεδρος στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ 
Ο Δ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Όπως είχε προσυμφωνηθεί, πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου εξελέγη ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, ενώ από τη Μεσσηνία εξελέγησαν στην Εκτελεστική Επιτροπή ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, που ήρθε πρώτος σε ψήφους, και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που ήρθε τελευταίος σε ψήφους.

Ο Φορέας, όπως σημείωσε σήμερα ο κ. Νίκας, το αργότερο μέσα σε έξι μήνες πρέπει να έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αναλάβει την αποκλειστική ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσης σημείωσε ότι αναμένει με ενδιαφέρον τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και ιδίως των αρμόδιων υπουργών για το θέμα των σκουπιδιών.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου εκτός από τους δημάρχους Τρίπολης, Πύλου-Νέστορος και Καλαμάτας εξελέγησαν οι δήμαρχοι Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, που έχει προσυμφωνηθεί να γίνει αντιπρόεδρος και ο δήμαρχος Νεμέας Ευάγγελος Ανδριανάκος. Ως αναπληρωματικοί εξελέγησαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ναυπλιέων Γιάννης Γκιόλας, Γορτυνίας Αθανάσιος Τρφυωνόπουλος και Σικυωνίων Ευάγγελος Χουσελάς.
Πάντως η συνεννόηση την οποία είχε κάνει ο δήμαρχος Καλαμάτας για τα άτομα που θα εξελέγονταν στην Εκτελεστική Επιτροπή κινδύνευσε να χαλάσει από αιρετούς που ήθελαν και εκείνοι να θέσουν υποψηφιότητα. Γενικά υπάρχει κάποια δυσφορία στους μικρούς Δήμους της Πελοποννήσου για το γεγονός ότι στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ εκπροσωπούνται μόνο οι μεγάλοι Δήμοι, οι οποίοι από την πλευρά τους λένε ότι εφόσον αυτοί θα πληρώσουν τη μερίδα του λέοντος για τη λειτουργία του Φορέα δικαιούνται να έχουν και την ευθύνη της διοίκησης.
Στ.Μ.