Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 20:01

Αρχίζει ο «ανταγωνιστικός διάλογος» του διεθνούς διαγωνισμού για τα σκουπίδια

Αρχίζει ο «ανταγωνιστικός διάλογος» του διεθνούς διαγωνισμού για τα σκουπίδια

ΟΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ
Στο επόμενο και καθοριστικό βήμα όσον αφορά το διεθνή διαγωνισμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, προχωράει η Περιφέρεια. Με σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προκηρύχθηκε η Β’1 φάση του διαγωνισμού, δηλαδή η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Οι εταιρίες που προκρίθηκαν κατά την Α’ φάση του διαγωνισμού και καλούνται στον ανταγωνιστικό διάλογο είναι: α) Arcirodon Group NV-Intrakat-Envitec AE, β) Μεσόγειος ΑΔ-J&P ΑΒΑΞ ΑΕ, γ) ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ, δ) Novaera Hellas AE και ε) ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ΑΕ-ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ.
Μέσα από τον ανταγωνιστικό διάλογο θα γίνει η επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (Ι.Φ.Σ) για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με ΣΔΙΤ.
Για τη διενέργεια του ανταγωνιστικού διαλόγου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας με άλλη απόφασή της όρισε ειδικό συλλογικό όργανο. Σε αυτό αποφασίστηκε να συμμετέχουν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η νομοθεσία, ο Μιχάλης Αποστολάκης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού με αναπληρωτή τον Γιώργο Ρουμελιώτη, προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής και ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογής Προγραμμάτων και Διαχείρισης Έργων με αναπληρώτρια την Παγώνη Έλενα, υπάλληλο της
Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού. Το ειδικό συλλογικό όργανο θα έχει και τρίτο μέλος, έναν εκπρόσωπο της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ με τον αναπληρωτή του, που θα οριστεί στη συνέχεια.
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις λήφθηκαν κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Όσον αφορά την ενδιάμεση λύση, τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι να ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, είναι βέβαιο ότι θα «αξιοποιηθούν» οι δεματοποιητές που προμηθεύτηκε ο πρώην περιφερειάρχης, Νίκος Αγγελόπουλος, με την ένθερμη υποστήριξη όλων των δημάρχων. Δεματοποιητές που κόστισαν πανάκριβα αλλά δεν αποτελούν λύση, γιατί η δεματοποίηση δεν είναι μέθοδος διαχείρισης, όπως με οδυνηρό τρόπο φανερώνει η περίπτωση του Κρανιδίου και της Πύλου. Τους δεματοποιητές αυτούς η Περιφέρεια του πλήρωνε μέχρι πρόσφατα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις προχθές η Περιφέρεια ενέκρινε τον 2o Ανακεφαλαιοποιητικό Πίνακα Εργασιών για τους δεματοποιητές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, ο προϋπολογισμός των οποίων έφτασε τα 4.790.840,77 ευρώ!
Στ.Μ.