Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 16:38

“1.000.000 ευρώ ζητούν από τον Περιφερειάρχη Μαντάς και Μπελόγιαννης” λέει η Περιφέρεια

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ 
Ταυτίζει τον περιφερειακό σύμβουλο Περικλή Μαντά και τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού “BEST TV” Νίκο Μπελογιάννη -τον οποίο ονοματίζει κ. Νίκο Μπελόγιαννη- ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, καθώς σε σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνεται ότι οι δυο τους απαιτούν ως αποζημίωση συκοφαντικής δυσφήμισης το συνολικό ποσό του 1.000.000 ευρώ. Μάλιστα στην ανακοίνωση της η Περιφέρεια περιγράφει τις μηνύσεις και τις αγωγές που έχουν κατατεθεί κάτι σαν ευκαιρία για τον περιφερειάρχη προκειμένου να δώσει απαντήσεις...

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της περιφέρειας σημειώνονται τα εξής: “1 εκατομμύριο ευρώ αξιώνουν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη ο Διευθυντής του τηλεοπτικού καναλιού Best Tv κ. Νίκος Μπελόγιαννης και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, οι οποίοι έχουν καταθέσει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο κ. Μπελόγιαννης απαιτεί 500.000 ευρώ γιατί τόλμησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του ως θεσμός και ως πρόσωπο. Είναι αξιοσημείωτο ότι στην αγωγή του ομολογεί την «ενοχή» του, εφόσον αποδέχεται ότι χαρακτηρίζοντας την υπόθεση του κοριού ως «Τατούλης – Gate» στο παρουσιαζόμενο από αυτόν σκάνδαλο στο οποίο προσέδωσε το επώνυμο του Περιφερειάρχη, γνώριζε επακριβώς τη βλάβη που του προξενούσε.

Η απαίτηση επίσης 500.000 ευρώ του κ. Μαντά θα δώσει την ευκαιρία κατά την ακροαματική διαδικασία να δοθούν δημόσια απαντήσεις στους πολίτες για την «ανάμειξή» του στην υπόθεση του κοριού, για τον οποίο έχει παραδεχθεί ότι ενώ γνώριζε, σκοπίμως το απέκρυψε από τον Περιφερειάρχη. Θα δοθούν ακόμη απαντήσεις για το πώς συνδέεται η υπόθεση αυτή με την αλλαγή στάσης του, καθώς από την εξύμνηση του Πέτρου Τατούλη και του έργου της Περιφερειακής αρχής μεταστράφηκε σε ύβρεις, συκοφαντίες και αγωγές οικονομικών απαιτήσεων”.