Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 19:23

Το προφίλ της Περιφέρειας δεν είναι για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας...!

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ 
Όχι μόνο στους κατοίκους αλλά ούτε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, έχουν πάει οι «επενδυτές» που θέλουν να φτιάξουν λιγνιτωρυχεία στο Χωματερό και τη Φαλάνθη του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Ο ίδιος ο περιφερειάρχης δήλωσε χθες, από την Καλαμάτα, ότι ούτε τους ξέρει ούτε έχει μιλήσει με τους «επενδυτές», κάτι που έρχεται να ενισχύσει την απορία των κατοίκων της περιοχής για τη σοβαρότητα τους, όταν «απαξιούν» να ενημερώσουν για το σχέδιό τους, όχι μόνο τον κόσμο αλλά και τον ίδιο τον αιρετό περιφερειάρχη.

Ο περιφερειάρχης, κατά τη συνέντευξη που έδωσε το μεσημέρι στο Διοικητήριο, υποβλήθηκε σε πολλές ερωτήσεις για το θέμα των λιγνιτωρυχείων, όμως επέμεινε στην αρχική του γραμμή, δεν ξεκαθάρισε δηλαδή τη θέση του.
Επιπλέον δε, ερωτηθείς για τη μη εκπροσώπηση της Περιφέρειας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε την Κυριακή στο Χωματερό, ανέφερε ότι αυτή δεν ανταποκρινόταν στο υψηλό προφίλ της! Η Περιφέρεια θέλει να ανεβάσει το προφίλ της και δεν μπορεί να συμμετέχει σε εκδηλώσεις χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπαινίχθηκε, επίσης, ότι οι παρευρισκόμενοι δεν είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν ελεύθερα, εάν εξέφραζαν διαφορετική άποψη από τους διαμαρτυρόμενους.
Ο Πέτρος Τατούλης, για άλλη μια φορά, σημείωσε ότι η περιφερειακή αρχή θα τοποθετηθεί, όταν καταθέσει την εισήγησή της η αρμόδια υπηρεσία και οι επαΐοντες φορείς που έχουν ερωτηθεί σχετικά. Τόνισε ότι πρόκειται για λεπτό θέμα, γιατί αφορά επενδύσεις και η περιφερειακή αρχή καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να γίνει η περιοχή ελκυστική για τους επενδυτές.
Τέλος, ο αιρετός περιφερειάρχης απέρριψε το ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη στην περιοχή και τόνισε ότι, όσοι διαδίδουν τέτοιες πληροφορίες, έχουν σκοπιμότητες που υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Στ.Μ.