Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 03:18

Οι τρίτεκνοι ζήτησαν στήριξη σε συνάντησή τους με τον περιφερειάρχη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανακούφιση από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες, ζήτησαν από τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Τρίκεκνων Πελοποννήσου.

Όπως τόνισαν, ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των τρίτεκνων οικογενειών έχει εισόδημα μικρότερο του ορίου της φτώχιας με αποτέλεσμα οι οικογένειες αυτές να δυσκολεύονται να καλύψουν και τις βασικές τους ανάγκες.
Οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης ζήτησαν την υποστήριξη της Περιφέρειας για την απασχόληση άνεργων μελών τρίτεκνων οικογενειών, για την εξασφάλιση έκπτωσης στα εισιτήρια των Υπεραστικών  ΚΤΕΛ και για διάφορα άλλα θέματα.
Ειδικότερα, με τον Πέτρο Τατούλη συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης και πρόεδρος του Συλλόγου της Μεσσηνίας, Χρήστος Κορομηλάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Κορινθίας Κατερίνα Μερκούρη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρίπολης Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αργολίδας Γιάννης Σοροβίγκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεγαλόπολης Νίκος Αποστολόπουλος, ο αντιπρόεδρος και ο ταμίας του Συλλόγου Λακωνίας, Μιχάλης Καρούνης και Νικήτας Τσάχαλης αντίστοιχα.
Οι εκπρόσωποι των τρίτεκνων οικογενειών έμειναν ικανοποιημένοι από την  ανταπόκριση και από όσα τους ανέφερε ο περιφερειάρχης.
Σε σχετική τους ανακοίνωση σημειώνουν  ότι «ο ίδιος μπορεί και θέλει να είναι υποστηρικτής αλλά και συνδετικός κρίκος στις προσπάθειές μας. Γνωρίζει απόλυτα καλά τη σκληρότητα που αντιμετωπίζει καθημερινά η ελληνική κοινωνία από όποια ομάδα και αν προέρχεται αυτή. Έδωσε την απαραίτητη έμφαση στα ζητήματα της ανεργίας, της υλοποίησης στόχων και σκοπών που μελετώνται από την περιφέρεια, την στήριξη των οικογενειών με σκοπό την πρόληψη της υγείας των παιδιών από την σχολική ηλικία. Τέλος εκδήλωσε την πρόθεσή του να παρέμβει προκειμένου να εξασφαλιστεί έκπτωση στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ της περιφέρειας Πελοποννήσου».
Από τους προέδρους των Συλλόγων τέθηκαν επίσης προτεραιότητες για την εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.