Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 23:01

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: “Ευτυχώς μειώνονται συνεχώς οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου”...

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, θεωρεί ότι είναι ευτύχημα που αφαιρούνται συνεχώς οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου! Το είπε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σημείωσε ότι γίνεται στον ίδιο και την περιφερειακή αρχή “μπούλινγκ” από την αντιπολίτευση, με σκοπό να εμποδιστεί να ασκήσει διοίκηση. Πέρα όμως από την αναφορά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντας εντολή στους συμβούλους του να μη συμμετέχουν στη συζήτηση του θέματος για τα 200 χρόνια από Επανάσταση του ‘21, επειδή, όπως άφησε να εννοηθεί, η αντιπολίτευση θέλει να δώσει στο ‘21 το δικό της ιδεολογικό περιεχόμενο! 

Η φράση του περιφερειάρχη κ. Νίκα, ότι εξαιτίας της απλής αναλογικής και της στάσης της αντιπολίτευσης τόσο στην Πελοπόννησο όσο και σε άλλες περιφέρειες αλλά και σε πάρα πολλούς Δήμους της χώρας “μειώνονται συνεχώς, και ευτυχώς σας λέγω, οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου”, προκάλεσε τοποθετήσεις από όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης), οι οποίοι τη χαρακτήρισαν από λανθασμένη μέχρι απολύτως καταδικαστέα και αντιδημοκρατική.

Το θέμα δημιουργήθηκε όταν η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης τόνισε πως στην προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διακόπηκε αντιδημοκρατικά η συζήτηση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και ζήτησαν η συζήτηση αυτή να συνεχιστεί και ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας. 

Τόσο ο πρόεδρος του Σώματος Μανώλης Σκαντζός όσο και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, δεν είχαν διάθεση να συνεχιστεί η συζήτηση, επειδή όμως δεν μπορούσαν να επιβάλουν τη διάθεσή τους, με την εντολή του περιφερειάρχη η περιφερειακή αρχή αποχώρησε, το ίδιο και ο πρόεδρος. 

Στ.Μ.