Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 18:01

“Εμείς με τον κ. Γόντικα είμαστε οι όχθες του ίδιου ποταμού”

“Εμείς με τον κ. Γόντικα είμαστε οι όχθες του ίδιου ποταμού”

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
Μια ακόμη πολύ έντονη αντιπαράθεση είχαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Πέτρος Τατούλης και η Ντίνα Νικολάκου με τον Νίκο Γόντικα και αντίστροφα. Επειδή ο Νίκος Γόντικας, ως επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, εκπροσωπεί το ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι Πέτρος Τατούλης και Ντίνα Νικολάκου επιτέθηκαν και στο ΚΚΕ. Όμως παρέμβαση στήριξης, άμεσα ή έμμεσα, του Νίκου Γόντικα και του ΚΚΕ έκανε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας…

“Εμείς με τον κ. Γόντικα είμαστε οι όχθες του ίδιου ποταμού, δηλαδή του ποταμού της Ελλάδας και γι ‘αυτό καταδικάζουμε δηλώσεις που έγιναν στη Βουλή περί ΚΚΕ και Τούρκων και όλα αυτά τα απαράδεκτα πράγματα. Είμαστε Έλληνες συμπολίτες και συμπατριώτες, φιλονικούμε, συγκρουόμαστε, όταν το επιλέγομε εμείς, δεν δεχόμαστε να μας το επιβάλει αυτό ο οποιοσδήποτε”, είπε συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας. 

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση Γόντικα, Νικολάκου, Τατούλη, το έδαφος είχε προετοιμαστεί από τις προηγούμενες ημέρες, με την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, για απαιτήσεις εργολάβων από σταλίες και αποζημιώσεις, ύψους 172 εκατ. ευρώ. Η παράταξη του Πέτρου Τατούλη απάντησε ότι η ανακοίνωση αυτή είναι στο πλαίσιο μιας προσπάθειας του Νίκου Γόντικα να αλλάξει αλλάξει την ατζέντα, εξυπηρετώντας πολιτικά τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα. Χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Ντίνα Νικολάκου ζήτησε από την περιφερειακή αρχή να δώσει και στη δική της παράταξη τα στοιχεία που έχει δώσει στον Νίκο Γόντικα, όπως είπε, σχετικά με τα εκατομμύρια που διεκδικούν οι εργολάβοι. 

Ακολούθως, η Ντίνα Νικολάκου παρενοχλούσε λεκτικά τον Νίκο Γόντικα ενώ εκείνος έκανε τοποθέτηση για το θέμα της ΔΕΗ και της ιδιωτικοποίησης της, στην οποία περιέγραφε ως υποκριτική την αντίθεση της παράταξης Τατούλη για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης. Ο Νίκος Γόντικας από μικροφώνου είπε στη Ντίνα Νικολάκου ότι επί δέκα χρόνια έκανε τη λάντζα και την κλακαδόρισσα του Πέτρου Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ εκείνη του επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς, εφόσον αυτοί, όπως είπε, δεν έγιναν μεταφορικά αλλά με την αρνητική έννοια που έχουν. 

Στ.Μ.