Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 18:04

Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για να κρατηθεί ζωντανό το ΔΗΠΕΘΕΚ

Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για να κρατηθεί ζωντανό το ΔΗΠΕΘΕΚ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΔ
Κοινή προσπάθεια ώστε να κρατηθεί το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας στη ζωή αναλαμβάνουν ο Δήμος με τη Φάρις, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το υπουργείο Πολιτισμού. Με ενέργειες της…

…δημοτικής αρχής καταρτίζεται προγραμματική σύμβαση για τη στήριξη του θεάτρου, που πρώτη φορά φέτος παρουσιάζει μόνο παιδική παράσταση.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι χθες, σε συνάντησή του με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, στην Τρίπολη, συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση.
Τόνισε ότι η επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού είναι δεδομένη, ενώ η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων θα αναλάβουν το κόστος των μετακινήσεων του ΔΗΠΕΘΕΚ στα όρια της Πελοποννήσου για την παρουσίαση των παραγωγών του.
Ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά από την ίδρυσή του που το ΔΗΠΕΘΕΚ θα ανταποκριθεί στον τίτλο του, θα γίνει πραγματικά περιφερειακό θέατρο και θα παρουσιάζει παραστάσεις και στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας.
Επίσης, ο δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχει δωρεά ύψους 50.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά της περασμένης άνοιξης στα εργαστήρια της κεντρικής σκηνής. Στο πλαίσιο των έργων που θα γίνουν, όπως είπε ο κ. Νίκας, θα κατεδαφιστεί και ο μανδρότοιχος του ΔΗΠΕΘΕΚ, που βρίσκεται βορειοδυτικά του ερειπωμένου κτηρίου της παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρίας.
Στ.Μ.