Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 00:34

“Έκρηξη” του περιφερειάρχη στην κριτική της Αντωνίας Μπούζα

Την “έκρηξη” του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, προκάλεσε η τοποθέτηση που έκανε η Αντωνία Μπούζα, με την ανάληψη των καθηκόντων της ως νέας αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, μιλώντας για τα ζητήματα τα οποία, κατά την άποψή της, προκάλεσαν τριβές κατά τη λειτουργία του Σώματος τα προηγούμενα 2,5 χρόνια. Η Αντωνία Μπούζα μεταξύ άλλων μίλησε για “ολοφάνερη δυσκολία αποδοχής των δημοκρατικών διαδικασιών από την περιφερειακή αρχή” και ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, παρενέβη θιγμένος λέγοντας  μεταξύ άλλων, “όλο σου το μίσος και όλη την εμπάθειά σου έρχεσαι και τα ξερνάς εδώ πέρα. Ορίστε μας! Άντε από κει! Τέτοια μέρα, σήμερα”...

Σημειώνεται ότι νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη θέση του Μανώλη Σκαντζού, εκλέχτηκε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος. Αντιπρόεδρος η Αντωνία Μπούζα από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη και γραμματέας η Τζένη Δημητρακοπούλου από την παράταξη του Γιώργου Δέδε. 

Η Αντωνία Μπούζα έκανε κριτική στην περιφερειακή αρχή για τον τρόπο λειτουργίας, μέχρι σήμερα,  του Περιφερειακού Συμβουλίου, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για “γενικότερη αδιαφορία της περιφερειακής αρχής για την εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου”. Μίλησε για “απόρριψη θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης με αντιθεσμική, θεωρώ, παρέμβαση του κυρίου περιφερειάρχη”, ενώ τόνισε επίσης ότι η περιφερειακή αρχή αρνείται να παραχωρήσει χώρους και μέσα για ανταπεξέλθουν στο θεσμικό τους ρόλο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπως προβλέπεται και από τη νομοθεσία. 

Μαζί με τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, αντέδρασε ενάντια στις αναφορές της Αντωνίας Μπούζα και ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιάννης Μαλτέζος και έτσι γράφτηκε η πρώτη αντιπαράθεση μεταξύ προέδρου και αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου λίγα μόλις λεπτά μετά την εκλογή τους. 

Στ.Μ.