Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 18:17

Από τους 51 πήγαν μόνο οι 22 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου…

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ 
Τις συνέπειες της επιμονής της να μην αποδεχτεί το αίτημα της αντιπολίτευσης, για τη μεταφορά της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη, από σήμερα στις πέντε το απόγευμα, υπέστη νωρίτερα η περιφερειακή αρχή. Από τους 51 περιφερειακούς συμβούλους προσήλθαν στη συνεδρίαση μόνο οι 22 (οι σχεδόν οι 22 γιατί ο σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ειδοποίησε ότι ήταν στο δρόμο…), με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί απαρτία και να αναβληθεί η συνεδρίαση για την άλλη Δευτέρα. Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, μίλησε για “προσχήματα” της αντιπολίτευσης, απέδωσε την ευθύνη για τα προβλήματα στη λειτουργία των οργάνων στην απλή αναλογική και κάλεσε τους συμβούλους του να αναλογιστούν τι έχει να συμβεί σε εθνικό επίπεδο, όπως είπε χαρακτηριστικά, με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές…

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας έκανε και σχόλιο για το αίτημα της αντιπολίτευσης να μεταφερθεί η συνεδρίαση την Τετάρτη και συγκεκριμένα είπε ότι δεν μπορεί να αλλάζει η ημέρα της συνεδρίασης, που έχει προσδιοριστεί ότι θα είναι η Δευτέρα, λέγοντας ότι υπάρχουν περιφερειακοί σύμβουλοι “που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες,  δεν είναι όλοι συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι”, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. 

Τέλος ο Παναγιώτης Νίκας ευχαρίστησε τους συμβούλους της περιφερειακής αρχής που προσήλθαν στη συνεδρίαση, λέγοντας ότι “αποδεικνύετε πως σέβεστε τις δημοκρατικές αρχές”, ενώ κάλεσε τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών να κλείσουν για να συζητήσει με τους συμβούλους του. 

Στ.Μ.