Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 17:41

Ο αντιπεριφερειάρχης "άδειασε" τους επιβλέποντες για το έργο στο Ακρογιάλι

«ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΣ» Ο ΕΛΕΓΧΟΣ!
Απροστάτευτους άφησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, τους μηχανικούς που επιβλέπουν το έργο στο Ακρογιάλι, οι οποίοι, ενώ προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, δέχονται τα πυρά εργολαβικών ανταγωνιστικών συμφερόντων…

Ο κ. Αλευράς χαρακτήρισε «πλεονασμό» τον έλεγχο που οι μηχανικοί ζήτησαν να γίνει, προκειμένου να πιστοποιηθεί η ποιότητα των φυσικών ογκόλιθων που αλιεύονται στο Βενέτικο και ενσωματώνονται στο έργο!
Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε το δικαίωμα των μηχανικών να ζητούν τη διενέργεια ελέγχου εφόσον έχουν αμφιβολίες, δεν προστάτεψε ωστόσο τους υπαλλήλους του, που εργολαβικά συμφέροντα επιχειρούν να τους παρουσιάσουν ως υποκινούμενους από άλλα ανταγωνιστικά συμφέροντα.
Ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας έδωσε εντολή σήμερα στην ανάδοχο εταιρία του έργου στο Ακρογιάλι, ώστε να ξεκινήσει και πάλι τις εργασίες ενσωμάτωσης στο έργο των φυσικών ογκόλιθων που έχουν αλιευτεί από το Βενέτικο.
Τόνισε δε ότι η Τεχνική Υπηρεσία ποτέ δεν είχε καλέσει την ανάδοχο εταιρία να σταματήσει γενικά τις εργασίες παρά μόνο να διακόψει, μέχρι να γίνει ο έλεγχος, την ενσωμάτωση των φυσικών ογκόλιθων του Βενέτικου στο έργο.
Οι ογκόλιθοι αυτοί, σημείωσε ο κ. Αλευράς, κρίθηκε ότι πληρούν τις προδιαγραφές ώστε να συνεχιστεί το έργο. Τη σχετική κρίση είπε ότι έκαναν ειδικοί επιστήμονες της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι αξιολόγησαν τις σχετικές αναλύσεις που έγιναν από το ΙΓΜΕ.
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε το έργο ως στολίδι, υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι το θέλουν και διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή εντός του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Στ.Μ.