Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 16:42

Το ΚΤΕΛ συνέχισε τη μεταφορά αλλά μαθητές δεν κατάφεραν να πάνε σχολείο…

ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Το είπαν αλλά δεν το έκαναν… ή, πιο σωστά, το έκαναν εν μέρει…! Παρά την ανακοίνωσή του, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας συνέχισε κανονικά σήμερα τα δρομολόγια με τα μισθωμένα οχήματα για τη μεταφορά των μαθητών. Μόνο μερικά ταξί δεν πήγαν να πάρουν και να μεταφέρουν τους μαθητές…

Όπως δήλωσαν στην «KalamataJournal» οι διευθυντές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκος Κλάδης και Γιάννης Πλατάρος αντίστοιχα, σήμερα δημιουργήθηκαν προβλήματα από τα ταξί που δεν εκτέλεσαν τα δρομολόγια και ειδικότερα μαθητές δεν κατάφεραν να πάνε στα σχολεία τους. Κάπως πιο έντονο ήταν το πρόβλημα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλατάρος, στα επαγγελματικά λύκεια της Καλαμάτας, όπου φοιτούν  μαθητές από διάφορες περιοχές που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το απόγευμα θα βρεθεί λύση και θα ξεπεραστεί το πρόβλημα σχετικά με την καταβολή στο υπεραστικό ΚΤΕΛ  των οφειλών του κράτους για τη μεταφορά των μαθητών από το 2011 και το 2012.
Το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και η Περιφέρεια έχουν καταλήξει σε μια συναινετική συμφωνία, για περικοπή της οφειλής του 2011 κατά 10%, ωστόσο το Ελεγκτικό Συνέδριο εγκρίνει την πληρωμή μόνο με «κούρεμα» 20%, κάτι που η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ δεν το δέχεται ως εντελώς ασύμφορο και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα σταματούσε τη μεταφορά των μαθητών με μισθωμένα οχήματα.
Τη λύση, σύμφωνα με τον κ. Αλευρά, θα επιδιώξουν να βρουν το βρουν το απόγευμα οι εκπρόσωποι των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών.
Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι για το θέμα αυτό δεν έχει καμία ευθύνη η Περιφέρεια, ενώ σημείωσε πως το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει δίκιο ως προς την οικονομική του απαίτηση, δεδομένου μάλιστα ότι έχει δεχθεί περικοπή της οφειλής κατά 10% όταν άλλα ΚΤΕΛ στη χώρα συμφώνησαν για πολύ μικρότερο «κούρεμα».
Στ.Μ.