Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 20:54

Πολλοί μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο τους γιατί το ΚΤΕΛ διέκοψε τη μεταφορά!

φωτο αρχείο φωτο αρχείο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
Δεν έγινε σήμερα η μεταφορά των μαθητών από τα μισθωμένα οχήματα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μην καταφέρουν να φτάσουν στο σχολείο τους…

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ προχώρησε τελικά στην εφαρμογή της απόφασής του, για διακοπή της μεταφοράς των μαθητών, λόγω του «κουρέματος» κατά 20% της οφειλής του κράτους, κάτι που όπως υποστηρίζει ο συγκοινωνιακός φορέας, δεν του επιτρέπει να καλύψει ούτε τα έξοδά του.
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας, η οποία σε καταγγελία της «εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της κατά παντός υπευθύνου για τον εμπαιγμό που γίνεται εις βάρος των παιδιών μας σχετικά με τη διακοπή μεταφοράς των μαθητών στις σχολικές τους μονάδες. Καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους για την ολιγωρία που έχουν δείξει στο θέμα αυτό και ζητάμε την άμεση και οριστική λύση του παραπάνω θέματος».
Πάντως ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, εμφανίστηκε και σήμερα αισιόδοξος ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Αφού τόνισε ότι η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα και ευθύνη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, επεσήμανε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών και από την ενημέρωση που του γίνεται αντλεί την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση.
Σημειώνεται ότι κατόπιν διαπραγμάτευσης της Περιφέρειας με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ συμφωνήθηκε το χρέος προς τον συγκοινωνιακό φορέα να περικοπεί κατά 10%. Ωστόσο το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν δέχεται τη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση και ζητάει η περικοπή να ανέλθει στο 20%. Από την άλλη όμως, σε άλλους Νομούς οι οφειλές προς τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ έχουν περικοπεί σε ποσοστό πολύ μικρότερο και από το 10%. Γι’ αυτό τώρα τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών εμφανίζονται διατεθειμένα να παρέμβουν ώστε η περικοπή να μην ξεπεράσει τελικά το 10% που είχε συμφωνηθεί αρχικά.
Στ.Μ.