Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 19:17

Απολογισμός τριμήνου από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Ολοκληρώνεται το πενταετές στρατηγικό σχέδιο

Απολογισμός τριμήνου από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Ολοκληρώνεται το πενταετές στρατηγικό σχέδιο

ΤΡΙΠΟΛΗ

Συνάντηση με δημοσιογράφους στην Τρίπολη, όπου και παρουσίασε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανακοινώνοντας επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει το στρατηγικό σχέδιο της περιφερειακής αρχής για την περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση της πενταετίας της…

 

Ο περιφερειάρχης ήταν πλαισιωμένος από τον αναπληρωτή περιφερειάρχη, υπεύθυνο συντονισμού, οικονομικών, προγραμματισμού, Χρήστο Λαμπρόπουλο και τον εκτελεστικό γραμματέα, Γιώργο Σπίνο. Όπως σημειώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχετικό δελτίο Τύπου,  ο κ. Πτωχός “στάθηκε αρχικά στην αφορμή της συνάντησης λέγοντας πως «Η ανοικτή και συνεχής επικοινωνία μας είναι για μένα ουσιώδους σημασίας και η προσέλευση σας, από κάθε γωνιά της Περιφέρειας, αντανακλά πως και εσείς έχετε την ίδια άποψη.  Έχουν περάσει από την ανάληψη των καθηκόντων μου τρεις μήνες γεμάτοι παραγωγική δουλειά και όχι δουλειά επικοινωνιακού χαρακτήρα, δουλειά υποδομής και ουσίας και όχι δουλειά του φαίνεσθαι. Ήθελα, λοιπόν, να μοιραστώ μαζί σας, το τι κάναμε το διάστημα αυτό και ποιες είναι οι προτεραιότητες μας στο εξής».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του πρώτου τριμήνου και σε όσα, ταυτόχρονα, προχωρούν: «Η συνεργασία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης με το κεντρικό Κράτος είναι επιτακτική. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου δεν σταματήσαμε να διεκδικούμε, να προσπαθούμε το παραπάνω. Προσωπικά, είχα συναντήσεις εργασίας με Υπουργούς, Υφυπουργούς, κεντρικούς και τοπικούς φορείς, σωματεία και συλλόγους, ακαδημαϊκές αρχές, καθιερώσαμε τακτικές συναντήσεις με όλους τους Δημάρχους, επενδύσαμε στην ενημέρωση και στην επαφή για να χτίσουμε όλοι μαζί το στρατηγικό αφήγημα της επόμενης μέρας».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, μίλησε για το πενταετές στρατηγικό σχέδιο που θα παρουσιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Συμπερασματικά θα ήθελα να αναφερθώ και στο πού οδηγούν όλα αυτά, που θα καταλήξουν οι αρχικές προσπάθειες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εργάζεται συστηματικά για να εντοπίσει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να αναπτυχθεί γρηγορότερα και στρατηγικότερα.  Εργαζόμαστε, λοιπόν, με σκοπό το προσεχές χρονικό διάστημα να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο, που θα αναδεικνύει επισταμένως τις προοπτικές ανάπτυξης με αριθμούς, δεδομένα και επιχειρήματα. Ένα σχέδιο που θα οδηγήσει την Πελοπόννησο μπροστά»”.