Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 18:25

Αναφορές Νικολάκου για "ύποπτες" αναθέσεις από το δήμαρχο Καλαμάτας σε "υπόδικους"!

Αναφορές Νικολάκου για "ύποπτες" αναθέσεις από το δήμαρχο Καλαμάτας σε "υπόδικους"!

ΑΙΧΜΗΡΟΤΑΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο δήμαρχος "κατασπαταλά" τα δημοτικά τέλη και προβαίνει σε "ύποπτες και κατ’ εξακολούθηση αναθέσεις σε «υπόδικους μεταφορείς σκουπιδιών»", καταγγέλλει η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, απαντώντας στις χθεσινές του δηλώσεις για το υπέρογκο κόστος που θα επιφορτιστούν οι δημότες με το έργο της Περιφέρειας για την ολική διαχείριση των απορριμμάτων…

Η Ντίνα Νικολάκου στην απάντησή της προς τον Παναγιώτη Νίκα είναι φοβερά αιχμηρή. Τον κατηγορεί για «λαϊκισμό», λέει ότι πετάει τα σκουπίδια σε ποτάμια, δάση και θάλασσες και τον παρομοιάζει με «πολιτική σουπιά», τονίζοντας ότι από τη μια λέει ότι στηρίζει την κυβέρνηση και από την άλλη την αμφισβητεί ή από τη μια συγχαίρει την Περιφέρεια για τη λύση που προωθεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά από την άλλη «παραπληροφορεί για δήθεν αύξηση του κόστους».
Η θεματική αντιπεριφειάρχης διαβεβαιώνει ότι το κόστος της επεξεργασίας των απορριμμάτων θα μειωθεί και τονίζει ότι ο Δήμος θα πρέπει να μειώσει τα δημοτικά τέλη και όχι να τα αυξήσει, όπως είπε ο Παναγιώτης Νίκας.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του γραφείου της αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Έργων και Ενημέρωσης, σημειώνονται τα εξής, σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου: «Την ώρα που σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζουν με περηφάνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο ολοκληρωμένο έργο διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στη χώρα μας, το οποίο αποτελεί πλέον πρότυπο εθνικό μοντέλο, κάποιοι συνεχίζουν στον τριτοκοσμικό τους δρόμο. Με κατασπατάληση των δημοτικών τελών και ύποπτες κατ' εξακολούθηση αναθέσεις σε υπόδικους «μεταφορείς σκουπιδιών» και εικόνες απαράδεκτες για την πόλη της Καλαμάτας, δείχνουν να μην έχουν πάρει τα μηνύματα των πολιτών. Ο κ. Νίκας επιστρατεύει και τον λαϊκισμό (το τελευταίο «όπλο» των απελπισμένων πολιτικάντηδων) περί δήθεν ανάγκης αύξησης των δημοτικών τελών. Η αδυσώπητη γι' αυτόν αλήθεια είναι ότι με τη σύγχρονη και οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων το κόστος της διαχείρισης μειώνεται σημαντικά. Και αυτό το όφελος πρέπει να επιστραφεί άμεσα στους πολίτες με μείωση των δημοτικών τελών. Ο κ. Νίκας πρέπει επιτέλους να μάθει ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επικρατεί αταλάντευτα η απόλυτη νομιμότητα. Γιατί, το να πετάς τα σκουπίδια στον Αλφειό, στο δάσος της Φολόης και στη θάλασσα θα μπορούσε και να μην κοστίζει τίποτα. Ωστόσο και αυτό το παράνομο κοστίζει και μάλιστα ακριβά. Τόσο ακριβά, που η πόλη μας, η αγαπημένη μας Καλαμάτα, διασύρθηκε στο πανελλήνιο εξαιτίας των περίεργων αναθέσεων και των περίεργων διαδρομών των χρημάτων των συμπολιτών μας. Ο κ. Δήμαρχος μας έχει συνηθίσει από πολύ παλιά, ως «πολιτική σουπιά», να απλώνει μελάνι, προκειμένου να καλύψει τις διφορούμενες και αντικρουόμενες κάθε φορά πολιτικές του επιλογές. Από τη μια διατείνεται ότι στηρίζει την κυβέρνηση και από την άλλη αμφισβητεί σχεδόν καθημερινά τις επιλογές της. Από τη μια συγχαίρει την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη λύση στο θέμα των απορριμμάτων και από την άλλη παραπληροφορεί τους πολίτες για «δήθεν» αύξηση του κόστους. Και σήμερα, μέσα στην απόλυτη πολιτική παραζάλη και τρικυμία του αναζητά δεκανίκια απ' όπου κι αν αυτά μπορούν να βρεθούν, δίχως σχέδιο, δίχως προσανατολισμό και δυστυχώς δίχως όραμα για την πόλη μας. Η Καλαμάτα πρέπει και θα γίνει η πρότυπη Ευρωπαϊκή Πόλη αειφορίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».