Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 16:22

Νέες αιχμές για την Περιφέρεια, βέλη και σε δημάρχους από τον Παναγιώτη Νίκα

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Και συναδέλφους του δημάρχους έβαλε σήμερα στο στόχαστρό του ο Παναγιώτης Νίκας, που αφενός στράφηκε εκ νέου κατά της Περιφέρειας, για αποφυγή ενημέρωσης σχετικά με το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων και αφετέρου σχολίασε ότι «κάποιοι δήμαρχοι δεν μιλούν μήπως πάρουν κάποιο έργο»…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου επέμεινε ότι το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο θα επιβαρυνθούν οι δημότες μέσω των δημοτικών τελών, θα διογκωθεί όταν αναλάβει ο ιδιώτης (ΤΕΡΝΑ) της Περιφέρειας αυτό το έργο. Είπε χαρακτηριστικά πως «φοβούμαι ότι η εκτίμηση την οποία έκανα (σ.σ. περίπου 85 ευρώ ανά τόνο) είναι πολύ μέτρια», που σημαίνει ότι το κόστος ανά τόνο μπορεί τελικά να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τα 90 ευρώ ενώ σήμερα κυμαίνεται στα 59 ευρώ.
Ωστόσο ο δήμαρχος, ενώ ανησυχεί τόσο πολύ για το κόστος, υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι «δεν ερίζομε, δεν αντιδικούμε, δεν θέτομε ζήτημα διαγωνισμού, ποτέ δεν θέσαμε ζήτημα διαγωνισμού» και έδειξε ότι εκείνο που θέλει μόνο είναι «ας μάθουμε βρε αδελφέ περί τίνος πρόκειται, τι πρόκειται να γίνει, τι πρόκειται ακριβώς να πληρώσουν οι δημότες».
Σε ό,τι αφορά τη σκληρή απάντηση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος, κληθείς να τη σχολιάσει, είπε: «Ποτέ δεν θα απαντήσω στην κ. Νικολάκου. Έχει επιτεθεί υβριστικά καμιά δεκαριά φορές, δεν της έδωσα καμία απάντηση, ούτε θα της κάνω τη χάρη. Εγώ δεν κάνω πολιτική αντιπαράθεση αυτού του είδους και αυτού του επιπέδου. Αν υπάρξει θέμα αντιπαράθεσης, μακάρι να μην υπάρξει, θα γίνει με τον κύριο περιφερειάρχη και με το επίπεδο και με τον τρόπο που πρέπει».
Επιπλέον ο κ. Νίκας επανέλαβε ότι η ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι στους Δήμους και επικαλέστηκε μια εισήγηση του Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου, που ο δήμαρχος τόνισε ότι τεκμηριώνει τη συγκεκριμένη άποψη.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι την άλλη Δευτέρα θα συνεδριάσει για το θέμα ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Όπως σημείωσε, «θα συγκεντρωθούμε όλοι οι δήμαρχοι, ακόμη και αυτοί οι οποίοι δεν ομιλούν μήπως πάρουν κάποιο έργο. Όλοι οι δήμαρχοι έχουν ή χωματερές ή μεταφέρουν σκουπίδια. Δεν μεταφέρει μόνο ο Δήμος Καλαμάτας, αλλά και άλλοι, γειτονικοί Δήμοι. Κανείς δεν θέλει να μεταφέρει, να τα ρίχνει στις χωματερές. Που είναι αυτοί τους οποίους ονομάζει ο Εισαγγελέας Εφετών Ναυπλίου ως υπευθύνους; Εγώ δεν θέλω να οξύνω τα πνεύματα, δεν καταφέρομαι εναντίον ουδενός, δεν ρίχνω λάσπη στον ανεμιστήρα. Να συνεννοηθούμε ζητώ».
Ολοκληρώνοντας ο κ. Νίκας τις δηλώσεις του και τις απαντήσεις του στους δημοσιογράφους, αφενός τόνισε ότι «όλα αυτά τα λέγω με πολύ αγάπη και με διάθεση συνεργασίας, παρακαλώ να σταματήσουν οι ύβρεις, οι συκοφαντίες και οι υπονομεύσεις», αφετέρου όμως προειδοποίησε: «Εγώ δεν θέλω τον πόλεμο αλλά αν κάποιος τον προκαλεί εγώ είμαι εδώ και δεν φοβάμαι».
Στ.Μ.