Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 20:56

Περιπολικά αυτοκίνητα, μηχανές, αλκοολόμετρα και ραντάρ αγόρασε η Περιφέρεια για την ΕΛ.ΑΣ.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Το πρωί στην Τρίπολη, στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού, έγινε ο αγιασμός των 21 περιπολικών αυτοκινήτων, των 21 μοτοσικλετών, των 20 αλκοολόμετρων και των συσκευών ελέγχου ταχύτητας, τα οποία αγοράστηκαν με το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις αστυνομικές υπηρεσίες…

Κατά την τελετή του αγιασμού ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, χαρακτήρισε «αντίδοτο στα φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία υποβοηθούνται από την παρούσα κρίση» τη συνεργασία της Περιφέρειας και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Πρόσθεσε ότι «είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για την επιτυχή ευόδωση των προσπαθειών μας. Η ευαίσθητη υπηρεσία της τροχαίας απέκτησε αναγκαίες υποδομές προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες, δημιουργώντας ένα δίχτυ οδικής ασφαλείας» .
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι πέραν της προμήθειας των οχημάτων και του εξοπλισμού, είναι ήδη έτοιμη, με ενταγμένο κωδικό, στην υπάρχουσα, αλλά και στη νέα προγραμματική περίοδο, να συνεχίσει την προσπάθεια υποστήριξης της Αστυνομίας με υποδομές ανά Περιφερειακή Ενότητα στο επίπεδο της απόκτησης ιδιόκτητων κτιρίων για τις ανάγκες τους.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, στρατηγός Ηλίας Γεωργόπουλος, από την πλευρά του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την ευαισθησία του σε θέματα ασφάλειας και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του και κατά τη διάρκεια συσκέψεων και στα Περιφερειακά Συμβούλια και χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου «πολύτιμο συμπαραστάτη» ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τόνισε τέλος ο κ. Γεωργόπουλος ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί προς την ίδια θετική κατεύθυνση, ούτως ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο όσον αφορά την προστασία της ζωής των πολιτών.
Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης προμήθειας προσέγγισε τα 2.000.000 ευρώ.