Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 15:41

«Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ν. ΓΟΝΤΙΚΑ
«Πρέπει να απολογηθούν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων τους, που έλεγαν ψέματα στο λαό ότι με τον Καλλικράτη θα έρθει ανάπτυξη, ευημερία για το λαό, αποκέντρωση, αυτοδιοίκηση και άλλα τέτοια», τόνισε ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος περιφερειάρχης…

…Πελοποννήσου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε συνέντευξη που έδωσε νωρίς το μεσημέρι στην Καλαμάτα, στα γραφεία του ΚΚΕ, όπου σημείωσε ότι η παράταξή του αποτελεί την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο Νίκος Γόντικας υπογράμμισε ότι σε αντίθεση με τις άλλες δυνάμεις το ΚΚΕ από τη δεκαετία του ’60 μιλάει για το «λάκκο των λεόντων» και αντιτάχθηκε στην τότε ΕΟΚ, Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης, πλαισιωμένος από τους υποψηφίους δημάρχους Καλαμάτας Δημήτρη Οικονομάκο, Δυτικής Μάνης Παναγιώτη Κουφαλάκο και Οιχαλίας Κώστα Ρεϊτζόπουλο, τόνισε ότι «όσοι διεκδικούν τη λαϊκή ψήφο στην Περιφέρεια και στους Δήμους οφείλουν να πουν καθαρά με ποιόν είναι και ποια πολιτική στηρίζουν, να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματική κερδοφορία των καπιταλιστών. Χόρτασε και μπούχτισε ο λαός από βαρύγδουπα οράματα και εξαγγελίες».
Αναφέρθηκε δε στους «ανεξάρτητους» υποψηφίους σημειώνοντας: «Δεν γίνεται και πρέπει να απομονωθούν, παλιά και φθαρμένα υλικά να παρουσιάζονται σαν ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι και ακομμάτιστοι όπως ο κ. Τατούλης εκλεκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή ο κ. Βουδούρης εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα και θέλουν το λαό προίκα στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος που κυοφορείται. Έχει πείρα ο λαός. Πολυσυλλεκτικά και τουρλού ψηφοδέλτια, δήθεν αντάρτες και ανεξάρτητοι, ήταν όλοι τους μέχρι να κλέψουν την ψήφο του λαού. Μετά από κοινού υλοποίησαν ή στήριξαν στην Περιφέρεια και στους Δήμους αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική».
Ειδικά για το ΣΥΡΙΖΑ και τους υποψηφίους ο Νίκος Γόντικας τόνισε: «Αυτό ισχύει και για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Και παλαιότερα και πρόσφατα συνδιοικεί με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων υλοποιώντας αυτή την πολιτική. Από τους 26 Δήμους στην Πελοπόννησο στους 4 κατέβασε ψηφοδέλτιο. Στους υπόλοιπους κατέβηκε κύρια με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με τη ΝΔ ή σε ψηφοδέλτια που αθροίζονταν στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και το έπαιζαν ανεξάρτητοι. Ακόμα και τώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων».
Ερωτηθείς για την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι το κόμμα του θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τους υποψήφιους του ΚΚΕ, ο Νίκος Γόντικας ανέφερε ότι «ο λαός σε τέτοιους τακτικισμούς και κολωτούμπες δεν πρέπει να τσιμπήσει. Να μείνει παγερά αδιάφορος. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ παντού συμμαχούν με τις άλλες συμβιβασμένες δυνάμεις. Ας κοιτάξει ο λαός το δρόμο που έχουν χαράξει».
Πρόσθεσε ακόμα ο Νίκος Γόντικας ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε ψηφοδέλτιο με στελέχη της Χρυσής Αυγής, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Ειδικότερα σημείωσε: «Όσον αναφορά την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της «χρυσής αυγής» της πρέπει απομόνωση γιατί είναι του συστήματος, από αυτό στηρίζεται και για αυτό δουλεύει. Γιατί θέλει να τσακίσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και να μπολιάσει τη νεολαία με τον αντικομμουνισμό και τις άλλες αντιδραστικές της αντιλήψεις. Γιατί δημαγωγεί ασύστολα: η «εθνικά ισότιμη συμμετοχή στην ΕΕ» που ζητάει αφορά την Ελληνική κεφαλαιοκρατία και τα περί σκανδάλων και μισθών των βουλευτών, στρώνουν το χαλί για ακόμα πιο αντιδραστικό αστικό κράτος. Μαύρο λοιπόν σ’ αυτή τη συμμορία και ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί ο φασισμός όπως και ιστορικά αποδείχτηκε, αντιμετωπίζεται μόνο με ισχυροποιημένο το ΚΚ και την εργατική λαϊκή πάλη και όχι με γραμμή υπεράσπισης της αστικής δημοκρατίας. Με τέτοια κρυστάλλινη θέση αντιμετωπίζεται το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ. Που τα βάζουν με ανήμπορους εργάτες, που κλαψουρίζουν οι παλικαράδες όταν τους καλεί ο εισαγγελέας και απαρνούνται την εγκληματική ιδεολογία τους και τα φασιστικά σύμβολά τους, που αλλάζουν όνομα για να παραμείνουν στο σύστημα και στο παιχνίδι. Βγάζουν δήθεν νέους και άφθαρτους στην Πελοπόννησο, όμως είναι μικρός ο τόπος, γνωριζόμαστε. Δηλώνουν ότι δεν θα κατεβάσουν ψηφοδέλτια στους Δήμους, γιατί ξέρουν ότι δεν θα βρουν το ψήφο τους. Θα αποκαλυφθούν όσοι κρύβονται. Θα επιχειρήσουν να χωθούν σε δήθεν ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, όπως κάνουν σε σωματεία. Όπως στο Σωματείο Ορυχείων και Σταθμών ΔΕΗ (ΣΟΣ) στη Μεγαλόπολη, όπου κατέβηκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ, ενάντια στο ΠΑΜΕ, αλληλοσταυρώθηκαν και εκλέχθηκαν και δύο της ΧΑ στο ΔΣ του Σωματείου (αυτοί που συνόδευαν τον Παναγιώταρο και τον Κουκούτση όταν περιόδευσαν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και οι εργάτες τους γύρισαν την πλάτη)».
Επίσης ο Νίκος Γόντικας υποστήριξε ότι οι άλλες δυνάμεις έχουν στο επίκεντρο της πολιτικής τους την υποστήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται μόνο για τα εργατικά συμφέροντα. Αναφέρθηκε για παράδειγμα στον τομέα του τουρισμού, σημειώνοντας: «Ο τομέας του τουρισμού που πολύ διαφημίζει ο κ. Τατούλης είναι αποκαλυπτικός. Τα παράλια της Μεσσηνίας, το Λουτράκι, η Επίδαυρος, ο Μυστράς και η Μάνη αναπτύχθηκαν από τον εσωτερικό τουρισμό ή από τουρίστες που έρχονταν μεμονωμένα ή με γκρουπ. Τα τελευταία χρόνια για τα λαϊκά στρώματα οι διακοπές είναι απαγορευτικές για τις 7 στις 10 οικογένειες και για τους υπόλοιπους είναι πολυτέλεια.
Όμως η ΕΕ, οι κυβερνήσεις, η Περιφέρεια σε περίοδο κρίσης βρίσκουν και διαθέτουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές και τη στήριξη του ποιοτικού όπως λένε τουρισμού για τα υψηλά βαλάντια.
Δεν είναι μόνο ο κ. Τατούλης υπέρ του τουρισμού για υψηλά βαλάντια είναι και ο κ. Βουδούρης έτσι δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό.
Εκατομμύρια ευρώ για τα λιμάνια για να πιάνουν τα κρουαζιερόπλοια (σε Γύθειο, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Κόρινθο), για ιδιωτικές μαρίνες (πχ στο Ναύπλιο), που θα δένουν γιοτ, για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου, για την τουριστική προβολή, ακόμα και απευθείας δωράκια όπως το μισό εκατομμύριο ευρώ που έδωσαν πέρσι στην αεροπορική εταιρεία Easy Jet που κάνει πτήσεις τσάρτερ στην Καλαμάτα.
Αδειοδοτούν και επιχορηγούν πεντάστερα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα όπως το Costa Navarino στην Πύλο και την Mind Compass στο Κρανίδι, ακόμα και ιδιωτικά χωριά όπως στην Πετροθάλασσα Ερμιονίδας.
Από αυτό τον τουρισμό για τα υψηλά βαλάντια δεν έχουν να ωφεληθούν οι αυτοαπασχολούμενοι στην εστίαση, τα μικρά ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ οι εργαζόμενοι σ’ αυτά τα συγκροτήματα δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς ωράριο, χωρίς ρεπό, για 500€. Οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι tours operators και οι καπιταλιστικοί όμιλοι στον τουρισμό.
Ενώ οι Δήμοι και η Περιφέρεια ήταν και είναι ασυγκίνητοι απέναντι στο λαό και στις ανάγκες του για έργα που αφορούν τη ζωή του.
Για έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, για έργα αντισεισμικής θωράκισης
Για μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των απολυμένων
Για ενίσχυση των κοινωνικών δομών
Έδειξαν και δείχνουν μεγάλη ευαισθησία στα αιτήματα των μεγάλων συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
Αρνήθηκαν να κουβεντιάσουν στο ΠεΣυ αμαρτωλά έργα στην Πελοπόννησο όπου δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται, προβλήτες λιμανιών σπάνε.
Χάρισαν χιλιάδες ευρώ από δημοτικά τέλη σε επιχειρηματίες, ακόμη και ενοίκια δημοτικών καταστημάτων, μείωσαν τέλη η απάλλαξαν επιχειρηματίες από τέλη όπως πχ στο Costa Navarino όπου οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους Πύλου και Τριφυλίας χάρισαν 100.000m3 νερού, 30.000€ δημοτικά τέλη προηγουμένων ετών και στο εξής θα πληρώνουν δημοτικά τέλη, σαν αναξιοπαθούντες, μόνο για ένα εξάμηνο.
Χάρισαν δεκάδες στρέμματα φιλέτων γης αξίας εκατομμυρίων ευρώ στο Costa Navarino στη Πύλο και στο Mind Compass στο Κρανίδι, όπου οι αγροτικοί και επαρχιακοί δημόσιοι δρόμοι σε αυτά τα συγκροτήματα, καταργήθηκαν και η γη έγινε ιδιοκτησία των καπιταλιστικών ομίλων».
Τέλος, ο Νίκος Γόντικας κάλεσε τους εργαζόμενους για ισχυρό ΚΚΕ και στην ευρωβουλή και στους Δήμους και στις Περιφέρειες, που τόνισε ότι ενιαία υλοποιούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων. Όπως τόνισε, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αγωνίζεται για: «Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφέρειας που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του λαού. Να μην συρρικνωθούν και να μην καταργηθούν, αλλά αντίθετα, να διευρυνθούν οι δομές κι υπηρεσίες όπως παιδικοί σταθμοί, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα κ.ο.κ. Όχι στις απολύσεις, μόνιμη και σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού. Δραστική μείωση των ανταποδοτικών τελών με στόχο την κατάργησή τους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους Δήμους και την Περιφέρεια. Κονδύλια για σύγχρονες κοινωνικές εγκαταστάσεις και για έργα προστασίας από θεομηνίες. Επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας».
Στ.Μ.