Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 20:02

Τατούλης για Βουδούρη: Είναι αλεξιπτωτιστής, τελεί σε άγνοια και σύγχυση

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Ζεσταίνεται το προεκλογικό παιχνίδι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αύριο ανακοινώνει στην Τρίπολη την υποψηφιότητά του ο Γιάννης Μανώλης ενώ σήμερα ο Πέτρος Τατούλης, που στηρίζεται από Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, είπε για τον Οδυσσέα Βουδούρη, που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι αλεξιπτωτιστής και τελεί σε άγνοια και σύγχυση…

Εν τω μεταξύ, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς υπέβαλε την παραίτησή του, κατόπιν υπόδειξης του περιφερειάρχη προς όσους δεν στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Νέος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υγείας ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Φάνης Στεφανόπουλος.
Ο Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο «Alpha Radio» είπε ότι ο Οδυσσέας Βουδούρης δεν γνωρίζει καθόλου την Πελοπόννησο, «ούτε και έχει καμία γνώση των προβλημάτων μας», ενώ τον χαρακτήρισε και «αλεξιπτωτιστή».
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, ο κ. Τατούλης «αναφέρθηκε διεξοδικά στο σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί στην περιφέρειά του, λέγοντας ότι «το σχέδιο που οι πολίτες εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, όχι απλά υλοποιήθηκε, αλλά οι δεσμεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε μεγαλύτερο από τον προβλεπόμενο βαθμό». Ιδιαίτερα αναφέρθηκε  ο κ. Τατούλης στο έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, λέγοντας ότι σε χρόνο ρεκόρ λύνεται ένα πρόβλημα, αυτό των χωματερών, που για χρόνια αποτελεί εστία ντροπής για την Πελοπόννησο, και ότι μάλιστα η μέθοδος που ακολούθησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνιστά το πρότυπο που ακολουθεί αυτήν την στιγμή το σύνολο της χώρας.
Σε ερώτηση για τις βολές που δέχεται ο κ. Βουδούρης ως «γυρολόγος», ο κ. Τατούλης παρακάλεσε η αντιπαράθεση να γίνει μόνο σε αυστηρά πλαίσια πολιτικών και προτάσεων για την Πελοπόννησο και όχι με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
Σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ο κ. Τατούλης δήλωσε: «Ο κ. Βουδούρης βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση. Δεν είναι δυνατόν να λέει ότι θα διερευνήσει τις διαδικασίες και να μην γνωρίζει το αυτονόητο, ότι για να φτάσουμε μέχρι εδώ, το σημαντικό αυτό έργο έχει πάρει εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, από τα κρατικά όργανα και τα αρμόδια όργανα της ευρωπαϊκής ένωσης» και ότι δεν μπορεί, για ένα έργο που δεν είχε καμία ένσταση, να παίρνει τη θέση του υπερασπιστή των εταιρειών. Τέλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναρωτήθηκε «τι τελικώς πιστεύει ο κ. Βουδούρης για τα απορρίμματα; Ο ίδιος δεν δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Τρίπολης ότι είναι υπέρ των ΣΔΙΤ και ότι δεν θα ακυρώσει την σύμβαση με τον ανάδοχο; Τι ακριβώς θα διερευνήσει λοιπόν;».