Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 18:26

Πραξικόπημα Τατούλη καταγγέλλει ο Πετράκος

Πραξικόπημα Τατούλη καταγγέλλει ο Πετράκος

ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Τατούλης κατάργησε το Περιφερειακό Συμβούλιο και τη Δημοκρατία. Υπέγραψε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου προγραμματική σύμβαση με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε. χωρίς να τη φέρει προηγουμένως για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο», καταγγέλλει ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου».
Σημειώνεται, ότι στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανατέθηκε η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την τεχνική υποστήριξη και το σχεδιασμό έργων και συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων, καθώς και η διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της Περιφέρειας.

Ο Θανάσης Πετράκος υπογραμμίζει ότι με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, «ολοκλήρωσε το «πραξικόπημά» του και, χωρίς να γνωρίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, εκχώρησε τα δεδομένα και τη διαχείριση των υδάτων στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Για το περιεχόμενο της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης, έχουμε τοποθετηθεί δημόσια από τις 17/1/2012 και την έχουμε χαρακτηρίσει «λεόντια» υπέρ της ΕΥΔΑΠ. Ανεξάρτητα, όμως, από την ουσία και τη δική μας ριζική αντίθεση, με την απόφασή του ο κ. Τατούλης ευτελίζει πλήρως το θεσμό.
Η ευθύνη γι’ αυτή την αντιδημοκρατικότατη εξέλιξη, βαρύνει συνολικά την Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας. Καλούμε τις παρατάξεις της μειοψηφίας, αλλά και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να πάρουν θέση. Πρέπει, επιτέλους, να μπει φρένο στη συνεχή απαξίωση και τον ευτελισμό του Σώματος. Η υπογραφή της εν λόγω προγραμματικής σύμβασης είναι η ουσιαστική κατάργηση της Δημοκρατίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου».